SEGRE

MUNICIPIS SEGURETAT

Mequinensa posa 8 càmeres per evitar robatoris, abocaments i vandalisme

Les desplega en accessos al poble i zones on s'han constatat actes incívics

Una de les càmeres de videovigilància que s’han instal·lat.

Una de les càmeres de videovigilància que s’han instal·lat.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Mequinensa ha instal·lat les primeres vuit càmeres als seus carrers, que permetran vigilar les entrades i sortides del nucli urbà i diverses zones on s’han detectat robatoris, abocaments il·legals de residus i actes incívics. Així ho van explicar fonts municipals, que confien que la videovigilància actuï com a mesura dissuasiva, encara que les imatges poden utilitzar-se també per aclarir conductes delictives o incíviques. Els treballs els ha portat a terme l’empresa Globalia i es financen amb càrrec al Pla d’Inversions en Municipis amb Especials Dificultats territorials.

Al principi, l’objectiu era vigilar el mal ús dels contenidors d’escombraries, en zones on acaben desbordats o amb residus que no poden dipositar-s’hi, com olis, recipients de productes fitosanitaris o peces de motors.Finalment, es va decidir ampliar l’ús de la videovigilància al detectar robatoris, desperfectes en mobiliari urbà i pintades als carrers que fins i tot han quedat recollits en el període de proves del sistema i que són infraccions sancionables. Les relacionades amb el mal ús dels contenidors representen una infracció mediambiental i generen sobrecostos en la gestió de residus que acaben repercutint en els rebuts que paguen els veïns.

El consistori no descarta instal·lar més càmeres als carrers de Mequinensa, després de superar una complexa tramitació per obtenir les autoritzacions que exigeix la normativa en matèria de protecció de dades. Una de les qüestions més delicades que afronten els ajuntaments a l’hora d’instal·lar videovigilància és la custòdia dels enregistraments, unes imatges que poden fer-se servir en investigacions judicials o ser proves per a judicis.

Més de 24.000 euros per construir 24 nínxols més

L’ajuntament de Mequinensa ha adjudicat a l’empresa Construcciones Andrés Ibarz obres per edificar vint-i-quatre nous nínxols al cementiri municipal d’aquesta població del Baix Cinca. Es tracta d’una nova illa que permetrà atendre les futures demandes dels veïns. L’actuació, que compta amb un termini d’execució de dos mesos, suposarà una inversió que s’atansa als 24.000 euros i es finança amb càrrec al Pla Unificat de Subvencions (PLUS) d’aquest any de la Diputació Provincial de Saragossa. Els treballs hauran d’estar acabats abans de finals d’any.

tracking