SEGRE

Aprovada la central solar més gran fins ara a Lleida

A Castelldans, amb una potència de 7 MW || Projectes més grans a Alcarràs, a l’espera d’una nova línia elèctrica

Una instal·lació de plaques solars.

Una instal·lació de plaques solars.

Creat:

Actualitzat:

Urbanisme ha donat el vistiplau aquest mes a una gran central solar de 7 MW de potència al municipi de Castelldans. És la més gran que ha rebut fins ara l’aprovació d’aquest òrgan de la Generalitat a Lleida i la segona a tot Catalunya, després d’una instal·lació amb el doble de potència prevista a Constantí (Tarragona).

Durant els últims anys només s’han autoritzat una desena d’instal·lacions d’aquesta mena a les comarques lleidatanes, la potència de les quals oscil·la entre 0,23 i 6 MW i sumen entre totes 17,8 MW. Tanmateix, la planta de Castelldans, denominada Mas Roig, dista de ser el més gran dels projectes que estan en tramitació a Lleida.

Exemple d’això són els projectes per a set grans centrals solars que les empreses Ignis i Solaria promouen a Alcarràs i que sumen 350 MW. Cadascuna d’aquestes instal·lacions compta amb uns 50 MW de potència, però esperen la línia elèctrica que compartiran per evacuar l’energia que generaran.

Després d’una primera proposta que va xocar amb oposició veïnal i ecologista, les empreses preparen ara una segona proposta que preveu el soterrament de bona part del traçat.

tracking