SEGRE

Un tren xoca amb un senglar a Juneda i obliga a anar amb autocar els passatgers de 4 regionals

El nuevo incidente causado por estos animales ocurrió el lunes por la noche | La afectación fue de 2 trayectos de la línea de la costa y uno de Manresa

El tren accidentat el passat dia 7 a Puigverd de Lleida.

El tren accidentat el passat dia 7 a Puigverd de Lleida.JORDI ECHEVARRIA

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El xoc d’un senglar amb un tren regional dilluns passat a Juneda va obligar a traslladar en busos els viatgers de quatre trens fins ahir al matí. L’impacte contra l’animal va deixar fora de servei cap a les 20.00 hores el comboi de la línia R-14, que no va poder completar el trajecte fins a Lleida. Aquest incident va impedir també la circulació de tres trens més de la resta de línies que comuniquen la capital del Segrià i Barcelona, i va afectar un total de 179 passatgers, segons Renfe.

El tren avariat per la col·lisió amb el senglar va quedar sobre la via i va impedir el pas d’un comboi de la línia R-13, que havia de fer el trajecte de Lleida a Barcelona per Valls. Els 45 passatgers del tren de l’R-14 i els 30 al de l’R-13 van fer transbord a Juneda per arribar a les seues destinacions en autocars.

La màquina accidentada era, precisament, la que havia de fer, cap a les 21.15 hores, el trajecte de Lleida a Cervera en la línia de Manresa (R-12). En conseqüència, cinquanta viatgers es van quedar sense poder agafar aquest tren. Ahir al matí se’ls van sumar 54 persones més que tampoc van poder fer el viatge de Cervera a Lleida a les 6.55 hores. Tots ells van viatjar en busos contractats per Renfe.

Segon xoc en un mes

Fonts de Renfe van indicar que el tren accidentat es va retirar de les vies i va ser traslladat a tallers per reparar-lo, i que el servei va quedar normalitzat ahir al matí. Aquest és el segon accident provocat pel xoc d’un tren contra un senglar en només un mes, després que un tren de Ouigo que circulava per la via de l’AVE impactés amb un altre animal el passat 17 de setembre a l’altura de Lleida (vegeu les claus). Aquestes incidències se sumen a les més de setanta que, en el que va d’any, han obligat a fer transbord en autocars en les línies lleidatanes. El passat dia 7, l’R-14 va patir una nova avaria que va obligar 103 passatgers a canviar de comboi a l’estació de Puigverd de Lleida. Els viatgers van haver d’esperar almenys una hora fins a l’arribada d’una altra màquina. Les freqüents incidències en aquestes línies provoquen malestar i queixes dels usuaris.

les claus

  • Més de 70 transbords. Des de començament d’any aquestes tres línies (R-14, R-13 i R12) han registrat més de 70 avaries als trens i les instal·lacions que han provocat transbords.
  • Incidència més greu. La que es va registrar el 9 de setembre, quan una avaria al sistema informàtic d’Adif va paralitzar durant més de tres hores la circulació de trens de Rodalies i regionals de tot Catalunya. Va afectar quinze trens i un miler de viatgers a Lleida.
  • Descarrilament. Entre el 28 d’abril i el 3 de maig es va fer en bus el trajecte entre Montblanc i la Plana-Picamoixons després de descarrilar una locomotora.
  • Retards. A les més de 70 avaries des del mes de gener passat cal afegir-hi desenes de retards.
  • Màquines antigues. Alguns dels trens que circulen per les línies regionals de Lleida i Barcelona es van estrenar el 1977, de manera que tenen 45 anys d’antiguitat.
  • Sinistres per senglars. En el trànsit per carretera van causar el 2021 quasi la meitat dels 1.246 accidents que hi va haver al pla juntament amb les col·lisions amb cabirols i altres animals.
tracking