SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Punxades telefòniques incriminen els acusats del crim d'Albesa

La víctima va morir el 6 de maig, cinc mesos abans de la troballa del cadàver || Hi va haver incidents previs amb els empresonats per l'okupació del pis de Balàfia

Concentració el passat 31 de juliol de familiars i amics de la víctima per demanar justícia.

Concentració el passat 31 de juliol de familiars i amics de la víctima per demanar justícia.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra portaven des del juny darrere la pista dels investigats pel crim de Nosa Richard Omoerede, el jove de 22 anys de Lleida el cadàver del qual va aparèixer semienterrat al costat d’un camí a prop de la Noguera Ribagorçana l’octubre de l’any passat a Albesa. Va ser després que el cadàver de la víctima fos identificat gràcies a les proves genètiques. Això els va permetre centrar-se en l’entorn del jove.

Van descobrir que l’última vegada que se’l va veure amb vida va ser a començaments de maig de l’any passat, cinc mesos abans de la troballa del cadàver. Vivia d’okupa en un pis del carrer Penedès, a Balàfia, i havia tingut diversos incidents amb tres homes, D.S.S, J.P.G. i G.G., que feien funcions de vigilància i control a l’edifici per evitar okupacions.

Dos d’ells són els que dijous van ingressar a la presó. Van negar haver matat Nosa Richard. Un d’ells, D.S.S., va afirmar que li va pagar 4.000 euros –1.000 més de l’acordat perquè la víctima deia que tenia un deute per drogues amb els Trinitarios– perquè marxés i que no el va tornar a veure.

Tanmateix, els Mossos d’Esquadra van fer un seguiment dels mòbils i van comprovar que el dia del crim –el 6 de maig– van deixar els dispositius a l’edifici mentre que el de la víctima donava senyal de moviment fins a la zona on va ser trobat, per la qual cosa l’haurien matat a l’immoble i, posteriorment, enterrat a Albesa.Paral·lelament, consten escoltes telefòniques entre ells que els incriminen. Segons els investigadors, van prendre precaucions per evitar ser descoberts. Ho fan en una de les converses que va tenir lloc a mitjans de juliol d’aquest any, just després que els mitjans de comunicació publiquessin que s’havia identificat la víctima –la policia ho sabia des de feia més d’un mes i ja havien intervingut els seus mòbils–.

Haurien quedat per donar una versió similar en cas que fossin interrogats. En aquest sentit, D.S.S. és gendre de J.L.R.P, també investigat per aquest cas i empresonat al gener per la seua presumpta relació amb la macropartida de 620 quilos de cocaïna, valorada en 20 milions (vegeu la pàgina 10).

Dos dones estan lliures amb càrrecs i un altre investigat, el lituà G.G., està fugat.

tracking