SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Troben 583 plantes de marihuana en una casa de Sudanell

Detenen l'encarregat de la plantació

Foto d’una plantació desmantellada a Lleida al setembre.

Foto d’una plantació desmantellada a Lleida al setembre.MOSSOS D’ESQUADRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van desmantellar dijous una plantació de marihuana indoor a Sudanell en què van trobar 583 plantes i van arrestar la persona que suposadament s’encarregava del manteniment, un ciutadà d’origen albanès que residia a l’habitatge, segons ha pogut saber aquest diari. L’home va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que l’habitatge tenia la llum punxada. Els investigadors van tenir coneixement fa unes setmanes que a l’habitatge, situat al carrer Sant Pere, es podria estar conreant marihuana.

Finalment, dijous d’aquesta setmana van fer un dispositiu per desmantellar la plantació i arrestar-ne els responsables. A l’interior de l’immoble van localitzar un home i van procedir a la seua detenció. A més a més de les 583 plantes, també van intervenir aparells i eines destinats al cultiu.

La instal·lació elèctrica estava connectada de forma fraudulenta a la xarxa de distribució general. Els Mossos d’Esquadra sospiten que aquesta plantació pot estar vinculada amb altres. L’arrestat va quedar ahir en llibertat amb càrrecs després de passar a disposició judicial.

Els cossos policials han desmantellat una desena de plantacions tant en interiors com en exteriors en els últims dos mesos en localitats com Lleida, les Borges Blanques, Bellpuig, Alguaire, les Valls d’Aguilar, Abella de la Conca, Vilanova de l’Aguda i les Avellanes. Val a recordar que els Mossos d’Esquadra van confiscar l’any passat unes 50.000 plantes a Lleida, el 6 per cent del total de Catalunya. A més a més, la Fiscalia va tramitar l’any 2021 un 14 per cent més de diligències per tràfic de drogues respecte al 2020 a la província.

tracking