SEGRE

TURISME PANTANS

Ultimen el sender natural per Sant Antoni i Terradets, de 30 km

Un tram del camí natural del Jussà.

Un tram del camí natural del Jussà.C. C. JUSSÀ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell del Jussà executa l’últim tram de l’itinerari natural al marge dret del riu Noguera Pallaresa entre els embassaments de Sant Antoni i Terradets, concretament entre les localitats de Salàs de Pallars i Cellers (Cas-tell de Mur), amb una longitud de més de set quilòmetres. La previsió és finalitzar les obres abans d’acabar l’any i donar continuïtat a la via del marge de l’embassament de Terradets i el que va des de la Pobla de Segur fins a la localitat de Salàs de Pallars. L’objectiu és disposar d’un sender natural per als vianants o per a bicicletes de gairebé trenta quilòmetres, que ajudi a promoure un turisme responsable, respectuós amb el medi i que serveixi per dinamitzar l’economia local.

Aquests senders s’han creat per aconseguir una mobilitat sostenible entre els pantans i l’espai fluvial del riu Noguera Pallaresa. L’últim tram que s’està executant haurà costat 1,1 milions d’euros i compta amb subvencions europees Feder, la diputació de Lleida i els municipis per on transcorren els itineraris.

Camp d’eslàlom i una via ferradaEl consell del Jussà ha projectat també un camp d’eslàlom a la Noguera Pallaresa a la Pobla de Segur i una via ferrada a Terradets, en el marc d’un programa de dinamització turística de la comarca dotat amb 1,3 milions d’euros de fons europeus, que contempla altres actuacions.

Tots dos projectes han de suposar un impuls turístic per a la comarca (vegeu SEGRE de dimarts passat).

tracking