SEGRE

CARRETERES PLANIFICACIÓ

La reforma de l'N-230 del túnel a Vielha, a concurs

Liciten la redacció del projecte per renovar 6 km de calçada sinuosa que s'ampliarà amb voladissos || Costarà 1,2 milions

El tram de l’N-230 des del túnel fins a l’entrada a Vielha.

El tram de l’N-230 des del túnel fins a l’entrada a Vielha.C.G.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El ministeri de Transports i Mobilitat ha tret a concurs la redacció del projecte per reformar un tram de sis quilòmetres de l’N-230 entre la boca nord del túnel de Vielha i l’entrada a la capital aranesa. El traçat actual és deficitari i disposa d’una calçada de tot just 7 metres, sense vorals i amb moltes dificultats per avançar a causa de la sinuositat i del pendent que salva, de 400 metres. L’N-230 és una carretera internacional, que suporta el pas d’entre 3.000 i 5.000 vehicles diaris, una bona part dels quals camions.

El projecte s’ha licitat per 1,19 milions i haurà de contemplar l’ampliació de la calçada fins als 7 metres, vorals d’un metre i cunetes i un tercer carril d’avançament (l’anomenat sistema 2+1) en els trams on sigui factible. Això implicarà amb tota probabilitat la construcció de voladissos. El projecte inclourà la rehabilitació estructural del ferm, l’estudi per a la implantació de llits de frenada (per exemple, al final de la recta d’entrada a Vielha) i la substitució del salvaallaus.Aquest és un dels projectes de l’Agenda N-230, que el secretari general d’Infraestructures, Xavier Flores, va presentar al setembre.

Llavors es va estimar la inversió en aquest tram en 34 milions. La síndica d’Aran, Maria Vergés, va aplaudir el compromís de l’Estat espanyol amb aquest corredor i va instar la Generalitat a mantenir el seu amb la C-28. Aquest projecte se suma a més a la recent licitació de la redacció de la reforma de l’N-230 entre Almenar i el límit amb Osca, que només en el traçat que discorre pel Segrià tindrà característiques d’autovia (A-14).

També s’ha licitat la redacció del projecte de condicionament de l’N-230 com a carretera 2+1 entre Benavarri i Sopeira.

tracking