SEGRE

MUNICIPIS HABITATGE

Serveis públics i habitatges a la caserna d'Agramunt

Estudiants d'arquitectura de la UPC elaboraran el projecte || L'edifici fa vint anys que està buit i s'ha anat deteriorant

L’antiga caserna d’Agramunt que es remodelarà per donar-li usos socials.

L’antiga caserna d’Agramunt que es remodelarà per donar-li usos socials.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’antic quarter de la Guàrdia Civil d’Agramunt es convertirà en un equipament social amb habitatges públics. Els encarregats de redactar el projecte seran un grup d’estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura del Vallès (vinculada a la UPC), denominat Equip Vibra. L’objectiu és rehabilitar la caserna, ara en desús i no habitable, per a un ús mixt: habitatges per a persones amb discapacitat gestionades per l’Associació Alba, la comissaria de la Policia Local, les oficines dels Serveis Socials i possibles pisos d’emergència.

El projecte, actualment en procés de disseny, culminarà al desembre després d’un procés participatiu que començarà divendres amb la presentació als veïns a l’Espai Cívic. L’Equip Vibra va estudiar al maig diferents projectes de rehabilitació a l’Urgell: un edifici en desús a Maldà per acollir dones maltractades, una antiga nau de producció de vi i l’ajuntament per a habitatge públic a Sant Martí de Maldà, i l’antiga caserna d’Agramunt per a habitatge públic. Va acabar escollint aquest últim.

L’ajuntament va adquirir l’antiga caserna fa una dècada. L’edifici va quedar buit fa vint anys i s’ha anat deteriorant des d’aleshores.

tracking