SEGRE

Juneda no renovarà la llicència del mercadillo, que busca on instal·lar-se

Prop de 3.500 persones van visitar ahir el mercadillo d’antiguitats i productes de segona mà de Juneda.

Prop de 3.500 persones van visitar ahir el mercadillo d’antiguitats i productes de segona mà de Juneda.R.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda no renovarà el conveni amb els promotors del polèmic mercadillo dominical que se celebra des de fa gairebé dos anys al municipi. Expirarà el proper desembre i el consistori no el prolongarà, argumentant que l’espai que ara ocupa està afectat per un pla urbanístic promogut per l’Incasòl per construir habitatges de forma immediata. “Hem buscat espais alternatius, però ha estat impossible trobar-ne un d’idoni”, va afirmar l’alcalde, Antonio Villas, que va assenyalar que els organitzadors estan ja negociant amb altres ajuntaments dels voltants. Fonts dels paradistes van indicar que entre les destinacions que sospesen figura Torrelameu, a la comarca de la Noguera.

El desembre del 2021 el consistori de Juneda ja va renovar per un any més el conveni, malgrat les crítiques de diversos sectors. L’edil d’ERC a l’oposició Eduard Porta va recordar que “la concessió d’aquest mercat es va adjudicar sense un concurs previ”. El mercadillo compta amb un centenar de parades, la majoria de productes de segona mà i antiguitats, i sol atreure cada diumenge uns 3.000 visitants.

Ocupa una superfície de més de mil metres quadrats a l’entorn de la banqueta del canal d’Urgell, per la qual cosa rep també crítiques d’ecologistes per diversos abocaments d’escombraries i per l’aparcament desorganitzat de vehicles. El mercadillo se solia celebrar abans a Arbeca, el consistori del qual el va acabar clausurant el juny del 2021.

tracking