SEGRE

HISTÒRIA JORNADES

Fondarella posa el colofó al congrés de la Pau i Treva

Va acollir la clausura d'aquest cicle de conferències i debats organitzat per la UdL || Va reunir unes quaranta persones

Els assistents a la jornada, amb els gegants Pau i Treva.

Els assistents a la jornada, amb els gegants Pau i Treva.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fondarella va acollir ahir la jornada final d’un congrés dedicat a la Pau i Treva, el moviment del segle XI que Església i agricultors van engegar per posar límit a la violència dels nobles. La va organitzar la Universitat de Lleida (UdL) juntament amb el consistori. Les sessions, que han reunit unes quaranta persones, es van iniciar dimecres a Lleida i han comptat amb la participació d’experts a nivell internacional com Dominique Barthélemy, de la Universitat París-Sorbona; Martin Aurell, de la Universitat de Poitiers i Erik Niblaeus, de Cambridge.

Les constitucions de Pau i Treva les va firmar el rei Alfons el Cast el 1173 a Fondarella, en ple procés de consolidació i cohesió de Catalunya. El director del congrés, Flocel Sabaté, va destacar l’èxit tant per a professionals que han participat com els resultats científics aconseguits, que per la seua rellevància es recopilaran en forma de publicació. L’alcalde, Joan Reñé, va remarcar que aquest esdeveniment ajuda a promocionar la investigació i fets rellevants que van contribuir en la configuració de Catalunya.

Per finalitzar, els assistents van portar a terme una visita guiada pel municipi i els seus elements històrics, com l’església de Santa María o l’antic castell de Fondarella. També van poder admirar els gegants del municipi, que porten per nom el Pau i la Treva.

tracking