SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

Aitona recrea la ruta de Robert Capa amb vint figurants per divulgar-la

L'espai ja ha rebut un miler de visitants des de l'estrena fa un any

Casals, Pujol, González i Alegre a la presentació de les jornades.

Casals, Pujol, González i Alegre a la presentació de les jornades.X.R.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aitona celebrarà aquest cap de setmana unes jornades de formació i difusió sobre Robert Capa, el reporter de guerra que el 7 de novembre del 1938 va fotografiar l’última ofensiva de l’exèrcit republicà durant la Guerra Civil al Baix Segre. Per a diumenge vinent s’han programat visites guiades i una recreació històrica en la ruta que el municipi va estrenar fa un any i que explica els passos de Capa per Aitona. En aquesta recreació participaran una vintena de persones dels grups Exèrcit de l’Ebre, Recreació i Patrimoni Junts i ARH Montserratí.

També hi haurà un concert de cançons de trinxera a càrrec de Ramon Redorta. D’altra banda, dissabte tindrà lloc un seminari a la sala d’actes de l’ajuntament, en el qual diversos experts parlaran sobre temes com la batalla del Segre o la fotografia de la Guerra Civil. L’alcaldessa d’Aitona, Rosa Pujol, va explicar en la presentació de les activitats que la ruta de Robert Capa ha rebut uns mil visitants, entre particulars i escolars, des que aquesta es va estrenar fa un any.

També va destacar que les jornades del cap de setmana són “inèdites” al territori. El coordinador del projecte de la ruta de Robert Capa, Joan Ramon González, va recordar que la Guerra Civil va tenir tres fronts emblemàtics: el de Madrid, el d’Aragó i el de l’Ebre, Segre i Noguera Pallaresa. Va posar en relleu que Capa va ser “el millor fotògraf de l’època”.

Per la seua part, Quintí Casals, president del Centre d’Estudis Comarcals del Segrià, va assegurar que el front del Segre té “enormes possibilitats” i és un “recurs patrimonial i turístic que està per explotar”. Així mateix, Juli Alegre, responsable de promoció del Patronat de Turisme de la Diputació, va subratllar la importància del turisme cultural i que iniciatives com la d’Aitona ajuden a la desestacionalització.

El Segrià potencia el turisme de floració

El consell del Segrià prepara la nova campanya Terra de Floració, el projecte que aglutinarà la promoció de les activitats que es duguin a terme en el marc de la floració dels fruiters a tota la comarca el 2023.

La iniciativa es va presentar davant de catorze ajuntaments que s’integraran a la proposta i alguns dels quals ja compten amb experiència en l’oferta d’experiències relacionades amb la floració, mentre que altres s’han volgut sumar a aquest nou format de la campanya. La temporada de la floració atreu milers de visitants al Segrià, especialment a municipis del Baix Segre com Aitona.

tracking