SEGRE

MUNICIPIS CIRCULACIÓ

Camarasa expedeix 307 targetes entre veïns per estacionar a Sant Llorenç

Els turistes no poden aparcar al poble en cap de setmana i festius ni a l'estiu

Imatge d’arxiu de cotxes mal aparcats a Sant Llorenç.

Imatge d’arxiu de cotxes mal aparcats a Sant Llorenç.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Camarasa ha expedit un total de 307 targetes que donen permís per aparcar a l’interior del nucli de Sant Llorenç de Montgai. L’ajuntament ja regula l’estacionament i, mentre que entre setmana és lliure, en cap de setmana i festius només ho permet als veïns del municipi, una mesura que també es va aplicar durant els mesos d’estiu. L’objectiu d’aquesta iniciativa és evitar episodis de massificació i ordenar el trànsit davant de la creixent afluència de turistes i, al seu torn, evitar cotxes sobre les voreres o impedint l’entrada i sortida dels garatges.

Ara el ple ha donat llum verda a una ordenança que entrarà en vigor el dia 1 de gener i que regula l’aparcament durant els mateixos períodes. Per identificar els vehicles autoritzats, l’ajuntament expedeix targetes als veïns que paguin l’impost de vehicles a Camarasa, als empadronats al municipi, als propietaris o arrendataris d’un terreny, habitatge o negoci a la localitat i als vehicles que formin part d’empreses de serveis amb clients a la població. L’alcaldessa del municipi, Elisabet Lizaso, va explicar que els visitants hauran d’aparcar els seus vehicles als pàrquings gratuïts habilitats a l’entrada a Sant Llorenç.

D’altra banda, va apuntar que amb l’entrada en vigor de l’ordenança hauran d’expedir-se noves targetes identificatives per poder estacionar a Sant Llorenç i va avançar que aquestes s’unificaran amb les que es reparteixen als veïns per accedir gratuïtament al parc Maria Rúbies. També va afirmar que d’aquestes últimes se n’han entregat 377. Altres municipis de Lleida també apliquen o projecten mesures similars. La Vall de Boí va fer una prova pilot a Taüll per limitar l’accés amb cotxe als turistes i Alt Àneu impulsa pàrquings als afores dels seus pobles per poder reduir vehicles.

tracking