SEGRE

MUNICIPIS CERTÀMENS

Unes cent parades i carrers plens a la Fira de Tardor de Sort

Quaranta són de negocis del Sobirà || Avui se celebra la mostra d'ovella xisqueta

Alguns dels visitants que es van atansar ahir a la Fira de Tardor de Sort.

Alguns dels visitants que es van atansar ahir a la Fira de Tardor de Sort.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Sort celebra aquest cap de setmana la tradicional Fira de Tardor, que reuneix un centenar de parades i que ahir va omplir de públic els carrers de la capital del Pallars Sobirà. Entre els expositors, instal·lats a l’avinguda Comtes de Pallars, es troben quaranta establiments de la comarca, quaranta estands de productes artesans i vint més d’alimentació. Els visitants també hi poden trobar sis food trucks i sis parades de cerveses artesanes a la plaça Major, segons va explicar l’edil de Festes, Adelaida Aytés.

El bon temps va acompanyar durant la jornada d’ahir i la Fira de Tardor va atreure centenars de visitants als carrers de Sort. Les activitats van començar amb una exhibició de sardanes i els més petits van poder disfrutar de l’espectacle itinerant Transhumància de la companyia lleidatana Xip Xap. D’altra banda, es van organitzar activitats esportives per als nens.

Així mateix, els Esmolets de Sort van brindar una demostració de danses populars del Pallars, es va celebrar un concurs de ratafia i també es va estrenar el documental Un poble sense ramaders, un poble mort.

A última hora de la tarda estava programat un concert de TheMotherFucker Orquestra.La fira continua avui, amb una jornada en què la protagonista serà l’ovella xisqueta. Al Parc del Riuet tindrà lloc una mostra d’aquesta raça autòctona i el setè concurs morfològic nacional. També se celebrarà el dotzè concurs de ganxo, amb una demostració de costums tradicionals de pasturatge.

A les 11.30 hores començarà una cercavila musical pel recinte firal, que anirà a càrrec de Xafarrostolls, i a les 16.30 La Fanga Escènica oferirà l’espectacle Camins que Parlen.

tracking