SEGRE

COMUNICACIONS TRENS

Comencen les obres per suprimir el pas a nivell de la C-13 a Térmens

El projecte contempla una inversió d'1,8 milions i inclou dos passos elevats

Les obres vora la via del tren de la línia de la Pobla on anirà el pas elevat, al costat de la C-13.

Les obres vora la via del tren de la línia de la Pobla on anirà el pas elevat, al costat de la C-13.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) ha iniciat les obres per suprimir el pas a nivell número 12 de la línia de la Pobla a la carretera C-13 al seu pas per Térmens. Els treballs, que contemplen una inversió d’1,8 milions d’euros, inclouen la construcció de dos passos elevats: un sobre les vies a l’entrada del poble per a vehicles, i un altre només per a vianants dins del nucli urbà. L’alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, va apuntar que ara els treballs se centren a canviar els serveis de les finques afectades per aquesta actuació, com canonades de reg, i a netejar la zona on anirà un dels passos elevats.

En aquest sentit, l’estiu passat també van començar les obres per anul·lar el pas a nivell número 18 de la línia que creua el polígon industrial de Camp-llong de Balaguer, on es trobava l’antiga Safyc. El nou pas es construeix per sobre del canal de Balaguer i de la via i facilitarà l’entrada de camions de gran tonatge. Aquestes obres compten amb una inversió d’1,4 milions d’euros.

Des que la Generalitat va rebre de l’Estat el traspàs de la línia de la Pobla l’any 2005, ha eliminat cinc passos a nivell, l’últim a Vilanova de la Sal el 2019, i elabora projectes per suprimir-ne set més en col·laboració amb els ajuntaments. Als 21 pasos a nivel d’aquesta línia se sumen els 36 a les línies d’Adif que uneixen Lleida amb Barcelona a través de Manresa i Tarragona. En les últimes dècades s’han suprimit una trentena de passos a nivell en el conjunt de les línies ferroviàries de Lleida.

tracking