SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Temporers de la campanya de l'oli estrenen l'alberg de la Granadella

Vuit treballadors contractats per diversos pagesos que arribaran dilluns vinent

Les instal·lacions de l’alberg de la Granadella.

Les instal·lacions de l’alberg de la Granadella.A.L.G.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Vuit persones contractades per diferents agricultors per treballar a la campanya de l’oli estrenaran dilluns l’alberg de la Granadella, segons van anunciar fonts municipals. Les obres de rehabilitació de les antigues cases dels mestres per adaptar-les a aquest nou ús van acabar el 2020, encara que el projecte es va abordar anys abans. L’allotjament té una vintena de places i s’utilitzarà també com a alberg juvenil i de turistes a l’estiu.

De fet, ja està inclòs a la Xarxa d’Albergs de Catalunya (Xanascat). La tramitació necessària perquè l’alberg pogués acollir joves, turistes i temporers també n’ha demorat l’obertura. Les mateixes fonts van lamentar que no han comptat amb subvencions de la conselleria d’Acció Climàtica, ja que només té línies d’ajuts per a instal·lacions i actuacions al Baix Segre durant la campanya estival de la fruita, però no per a les de tardor i hivern com és la recollida de l’oliva i l’elaboració de l’oli.

L’ajuntament espera que l’alberg pugui dedicar-se a la seua finalitat turística a finals del mes de gener o bé a principis de febrer, quan hagi acabat la temporada oleícola.La reconversió de l’edifici va suposar més de tres anys d’obres i una inversió de més de 120.000 euros. Ha consistit a reforçar l’edifici amb una estrucutura metàl·lica, millorar l’eficiència energètica, les condicions acústiques i la salubritat. També s’han renovat les façanes, que compten amb un sistema d’aïllament tèrmic de l’exterior i s’han substituït elements de fusta per altres d’alumini.Per un altre costat, s’ha obert el termini per poder presentar obres a la VI edició d’Oliverart 23 del del Centre de l’Oli de Catalunya. Les obres guanyadores s’exposaran al museu a l’aire lliure de la població.

tracking