SEGRE

EQUIPAMENTS TERCERA EDAT

El geriàtric de Mequinensa, a punt la primavera del 2024

Portarà el nom de Magda Godia, l'alcaldessa que va morir el 2021

Les obres de la residència per a la tercera edat ja han començat.

Les obres de la residència per a la tercera edat ja han començat.A.M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La unió temporal d’empreses (UTE) formada per Aragonesa de Obras Civiles i ACSA ha començat les obres de la nova residència per a la tercera edat de Mequinensa, que costaran gairebé sis milions d’euros. El termini per finalitzar-les és de divuit mesos, per la qual cosa el centre haurà d’estar enllestit la primavera de l’any 2024, segons afirmen fonts municipals. Portarà el nom de la històrica alcaldessa socialista, Magda Godia, que va morir el 2021.

El geriàtric tindrà vuitanta places i vint més seran per al centre de dia. També donarà feina directa a quaranta persones. Aquesta demanada obra, que es va iniciar l’any 2008 i es va paralitzar a finals de març del 2011 per falta de finançament, està subvencionada amb 5,3 milions que aporten el Govern d’Aragó i l’Institut per a la Transició Justa amb càrrec al Pla Miner.

Els prop de 600.000 euros restants els aportarà l’ajuntament de la localitat. La construcció d’aquest nou equipament s’ha encarit per la pujada dels preus dels materials de construcció i de l’energia. Això va obligar el consistori de Mequinensa a licitar dos vegades els treballs, ja que el primer concurs va quedar desert.

L’ajuntament ja s’ha posat en contacte amb la conselleria d’Indústria i altres òrgans del Govern d’Aragó per sol·licitar una pròrroga per finalitzar les obres en l’últim termini previst, a causa de les demores que ha tingut el projecte. Aquesta circumstància ja es reflectia al conveni de finançament.

tracking