SEGRE

MUNICIPIS EQUIPAMENTS

Quatre temporers estrenen l'alberg de la Granadella

Treballaran en la campanya de l'oli fins a principis de l'any que ve || Més endavant, el centre es destinarà a joventut i turisme

Dos dels temporers que ahir van estrenar les dependències de l’alberg de la Granadella.

Dos dels temporers que ahir van estrenar les dependències de l’alberg de la Granadella.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quatre temporers que treballen en la campanya de l’oli van estrenar ahir l’alberg de la Granadella, a les Garrigues, on s’estaran fins que finalitzin la recollida de l’oliva, segons van explicar fonts municipals. Ben aviat s’hi incorporaran quatre treballadors més. Estan contractats per dos pagesos de la zona que són els que sufragaran les seues despeses a l’equipament municipal.

Es quedaran en aquest alberg fins que finalitzi la campanya de recollida a principis de l’any que ve. Està equipat amb cuina, serveis i dormitoris i ha suposat una inversió de més de 120.000 euros per a la reconversió de les antigues cases dels mestres. Per a la seua posada en marxa s’ha comptat amb la col·laboració del sindicat Unió de Pagesos.

L’allotjament té una vintena de places i s’utilitzarà també com a alberg juvenil i de turistes a l’estiu. De fet, ja està inclòs en la Xarxa d’Albergs de Catalunya (Xanascat). La tramitació necessària perquè pogués acollir joves, turistes i temporers n’ha demorat l’obertura.

La reconversió de l’edifici ha suposat més de tres anys d’obres per reforçar la instal·lació amb una estrucutura metàl·lica, millorar la seua eficiència energètica, les condicions acústiques i la salubritat. S’han renovat les façanes on també s’ha instal·lat un sistema d’aïllament tèrmic.

tracking