SEGRE

SUCCESSOS TRAGÈDIA

Soses s'aboca amb la família del nadó que va morir ennuegat

Desenes de veïns van participar ahir en el primer dia de recaptació per ajudar en la repatriació del nen al Marroc || El cost és d'entre 4.000 i 6.000 euros

Un dels veïns de Soses que van participar ahir en la recaptació de diners per a la família del nen.

Un dels veïns de Soses que van participar ahir en la recaptació de diners per a la família del nen.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Soses i els veïns de la localitat a títol particular es van bolcar en la jornada d’ahir en la campanya de recaptació de fons organitzada per a la repatriació al Marroc de les restes mortals del nadó de tan sols setze mesos Akram, tristament mort a l’ennuegar-se amb una fruita seca dilluns passat, com va avançar SEGRE ahir. El funeral –repatriació inclosa– té un cost aproximat d’entre 4.000 i 6.000, un preu molt elevat per a aquesta família. Per donar-los un cop de mà, des de l’ajuntament s’ha habilitat una guardiola que estarà ubicada fins demà a l’ajuntament de 10 h a 14 h, i a les tardes al Centre Cívic, de 18 h a 20 h.

Durant les primeres hores en què aquesta guardiola va estar habilitada, desenes de veïns van fer gala de la seua solidaritat en els moments difícils a través de generosos donatius a fi de poder reduir el cost d’aquesta gestió a la família.“El poble s’està abocant amb la família del petit. La veritat és que tots estem molt afectats, són una família molt vinculada amb Soses i això fa que tot sigui molt més dolorós per a tothom. Tot i així, des de l’ajuntament no podem fer cap altra cosa que donar les gràcies a tots els que estan mostrant suport als familiars”, va explicar a SEGRE Sandra Marco, alcaldessa de la localitat, que va presenciar el tràgic succés a la plaça de l’Església.

La tragèdia va tenir lloc dilluns passat a la tarda, quan el petit Akram va aprofitar una distracció del seu avi per introduir-se una fruita seca a la boca que no aconseguiria empassar-se i que se li va quedar obturada a la laringe, per la qual cosa va començar a donar els primers símptomes d’asfíxia.

Els pares van córrer a la plaça de l’Església a demanar ajuda, on dos veïnes amb formació sanitària van intentar fer les maniobres pertinents fins que va arribar, primer, l’ambulància d’Alcarràs i quinze minuts més tard, els efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques. El petit va morir a la mateixa plaça i va ser traslladat a l’Institut de Medicina Legal de Lleida, on ahir se li va practicar l’autòpsia que va confirmar l’asfíxia per ennuegament com la causa de la mort. La família podrà recuperar les restes d’Akram d’aquí a cinc dies.

Un dels veïns de Soses que van participar ahir en la recaptació de diners per a la família del nen.

Un dels veïns de Soses que van participar ahir en la recaptació de diners per a la família del nen.GERARD HOYAS

tracking