SEGRE

HOMENATGE INDEPENDENTISME

Juneda recorda Colomines en l'any del centenari

Polític independentista, escriptor i metge català || Hi assisteixen Torra, Mas, Puigdemont, des de Bèlgica, Borràs i Pau Juvillà

L’acte va finalitzar amb el cant d’‘Els Segadors’ en què van participar els presents a l’homenatge.

L’acte va finalitzar amb el cant d’‘Els Segadors’ en què van participar els presents a l’homenatge.E. FARNELL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Teatre Foment de Juneda va acollir ahir un homenatge a l’escriptor, metge i polític català Joan Colomines, en el marc de l’any commemoratiu dels 100 anys del seu naixement. Colomines va ser una figura rellevant de l’independentisme durant el franquisme i militant del Front Nacional de Catalunya. L’acte, organitzat per la plataforma Memorial Joan Cornudella-Joan Colomines, va congregar prop de dos-centes persones i va comptar amb la participació dels expresidents de la Generalitat Artur Mas, Carles Puigdemont (online) i Quim Torra, a més de la presidenta suspesa del Parlament, Laura Borràs, i l’exdiputat de la CUP Pau Juvillà.

Sota el nom de Vetllada de poesia per la llibertat, es va recordar la figura de Colomines a través dels seus poemes. Alguns participants en la lectura van fer referència a l’“esperit de Colomines” reivindicant la unitat de l’independentisme malgrat les diferències. Mas va elogiar la figura de l’escriptor i va dir que si visqués “hauria abraçat la causa independentista amb visió de país i no de partit”.

Va afegir que ajudaria a superar desavinences i a construir ponts. Puigdemont, a través d’un vídeo, va dir d’ell que va ser un patriota que va servir Catalunya. Quim Torra va dir que va ser “el representant d’aquells que han sabut tancar la porta a Espanya”. El tribut s’havia de celebrar a les Borges però es va traslladar per desavinences amb l’ajuntament.

tracking