SEGRE

METEOROLOGIA CARRETERES

Les nevades animen el sector de l'esquí, que treballa per obrir la campanya en una setmana

Almenys Baqueira l'estrenarà el cap de setmana vinent i les baixes temperatures permeten també fabricar neu || Les precipitacions obliguen a utilitzar cadenes per circular al port de la Bonaigua

El Pla de Beret, cobert de neu després de les últimes precipitacions.

El Pla de Beret, cobert de neu després de les últimes precipitacions.BAQUEIRA BERET

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Noves nevades es van afegir ahir a la incipient capa blanca a les cotes altes del Pirineu i les previsions meteorològiques són favorables que l’esquí a Lleida pugui donar el tret de sortida a la nova temporda el cap de setmana vinent. En aquest sentit, la situació meteorològica la van aprofitar les instal·lacions de Port Ainé, Espot, Boí Taüll i Baqueira Beret, que van posar en marxa els sistemes de producció de neu a l’haver-hi les condicions idònies per fer-ho. Programes informàtics gestionen els sistemes d’innivació de les estacions d’esquí, i aquests només es posen en marxa quan les condicions són favorables a mitjà termini.

D’aquesta forma, les previsions apunten a baixes temperatures i més precipitacions en els propers dies. Les nevades, que es reactivaran en les pròximes hores, podrien deixar gruixos d’entre 10 i 40 centímetres fins aquest dimecres que ve, també en cotes relativament baixes. Això podria permetre a les estacions de Baqueira Beret i Boí Taül obrir algunes de les seues pistes dissabte vinent 26, tal com contempla el seu calendari, amb l’objectiu d’anar ampliant el domini esquiable per al pont de la Puríssima, primer període festiu de la campanya de turisme d’hivern a les estacions d’esquí.

Per a aquestes dates, les previsions apunten a dies de sol i condicions favorables per a la pràctica dels esports d’hivern. Pel que fa a les estacions d’Espot i Port Ainé, de Ferrocarrils de la Generalitat (amb Boí Taüll) el seu director, Xavier Bigordà, va explicar ahir que “estem treballant per iniciar la temporada el 2 de desembre, encara que no descartem fer-ho abans si les nevades previstes deixen gruixos inesperats”. Per la seua part, Tavascan i Port del Comte, municipal i privada, respectivament, confien a poder començar la temporada també el 2 de desembre.

D’altra banda, Trànsit va informar ahir a les 7 del matí de l’obligatorietat de circular amb cadenes al port de la Bonaigua, a la C-28. La restricció es va desactivar a les 11 hores.

Canons d'innivació funcionant a la cota 2.100 de Port Ainé.

Canons d'innivació funcionant a la cota 2.100 de Port Ainé.BAQUEIRA BERET

tracking