SEGRE

EMERGÈNCIES MUNTANYA

Mor un escalador de 47 anys al caure per una paret a Odèn

La víctima estava amb el seu germà, que va ser qui va alertar els equips d'emergència

Imatge de la recerca del capellà desaparegut a Sant Llorenç de Morunys.

Imatge de la recerca del capellà desaparegut a Sant Llorenç de Morunys.EPAF SOLSONA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un escalador va morir ahir dissabte al matí mentre pujava una paret a Odèn, al Solsonès. El mort és un veí de Barcelona de 47 anys. Els Bombers de la Generalitat van ser alertats a les 11.10 hores quan, per causes que es desconeixen i s’estan investigant, va caure al buit des de la paret de la Batalla, a la via dels Escaladors Bucòlics, a la zona de Canalda.

Va ser un germà seu amb el qual estava escalant el que va alertar el 112. El Grup d’Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i un metge del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) es van desplaçar en un helicòpter. També es van activar dos dotacions terrestres.

Quan van accedir a la zona on havia caigut l’escalador, el personal sanitari li va fer les maniobres de reanimació però no van poder fer res per salvar-li la vida a causa de la gravetat de les ferides que presentava. Aquest any s’han produït diversos sinistres mortals de muntanya a les comarques de Lleida. El mes de setembre passat va morir un veí de Barcelona de 43 anys al tenir un accident de parapent en un barranc d’Àger.

També al setembre van perdre la vida una parella d’excursionistes francesos de 65 i 67 anys que van tenir una hipotèrmia greu quan feien una ruta per Aigüestortes. A l’octubre, un boletaire de Súria de 65 anys va morir a Riu de Cerdanya. I a començaments de febrer va morir un excursionista de 27 anys de Madrid en una caiguda a Aigüestortes.D’altra banda, els Bombers de la Generalitat van fer ahir diversos rescats en altres zones de Catalunya.

Hi va haver actuacions al Bages, Alt Camp i Osona.

Tercera jornada de recerca del capellà desaparegut al Solsonès

Una quinzena de dotacions dels Bombers, Mossos d’Esquadra, Agents Rurals i voluntaris van seguir ahir dissabte, per tercer dia consecutiu, buscant el sacerdot de 78 anys va desaparèixer dijous al santuari de la vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys. Xavier Castelló, de 78 anys, va ser vist per última vegada dijous al migdia al santuari on havia acudit a passar el dia.

Fins divendres s’havia rastrejat una àrea d’unes 1.700 hectàrees, moltes en zones de molt difícil accés.

tracking