SEGRE

CELEBRACIONS ANIVERSARIS

La comarca del Baix Cinca compleix vint anys amb reptes en turisme i serveis

Es va crear el 27 de novembre del 2002 per atendre els pobles

La comarca va celebrar diumenge passat els vint anys de la seua constitució.

La comarca va celebrar diumenge passat els vint anys de la seua constitució.C.B.C.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comarca del Baix Cinca compleix el proper dia 27 vint anys de la seua constitució amb diversos reptes, com ara desenvolupar el pla de sostenibilitat turística que implica tots els municipis, la construcció de la residència per a la tercera edat i millorar la gestió dels residus urbans, segons el president de l’organisme, el socialista Marco Ibarz. Pel que fa al pla turístic, ja han començat a fer-se obres a Torrent i ben aviat a Vilella i Vallobar. A més, s’han tornat a licitar obres de l’oficina de turisme, atès que la primera convocatòria va quedar deserta.

Pel que respecta al geriàtric, Ibarz va indicar que s’està en converses amb el Govern d’Aragó per definir el model, ja que després de la Covid s’ha plantejat que les antigues construccions on es concentren els interns han quedat obsoletes i és millor edificar mòduls amb deu o dotze usuaris. En l’actualitat, l’ajuntament de Fraga aborda la urbanització del solar. Quant a la gestió de residus urbans, Ibarz va assenyalar que és necessària la col·laboració de tots els consistoris per incentivar una bona selecció.

La institució va celebrar diumenge passat aquest aniversari amb la presència de tots els presidents, alcaldes i diputats i l’expresident del Govern aragonès Marcelino Iglesias. En l’acte hi va haver un record per a les alcaldesses de Mequinensa, Magda Godia, i de Fraga, Carmen Costa, mortes el 2021 i el 2022, respectivament.

tracking