SEGRE

ESQUÍ INVERSIONS

Baqueira reprèn l'ampliació al Pallars després de l'aval judicial al telecadira de la Peülla

L'estació treballa per estrenar dissabte una temporada marcada per l'escalada de costos energètics || Inversió de 17,6 milions, la segona més gran de l'Estat, deu dels quals per al remuntador d'Eth Dossau

Responsables de Baqueira amb càrrecs polítics, ahir a Lleida.

Responsables de Baqueira amb càrrecs polítics, ahir a Lleida.Amado Forrolla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Baqueira-Beret ha encarregat el projecte constructiu del futur telecadira de la Peülla. Això suposa reprendre els plans per ampliar el seu domini esquiable al Pallars Sobirà després de rebre l’aval del Tribunal Suprem a aquest remuntador. És una peça clau per a l’expansió de les pistes que ha estat paralitzada durant anys per recursos ecologistes.

El director comercial de l’estació, Xavi Ubeira, va recordar ahir que “tenim permís per reactivar el remuntador del Pallars” i va apuntar que, “si el consell d’administració així ho decideix al febrer, tirarà endavant” com una de les pròximes inversions del complex. L’estació va desplegar ahir bona part de les màquines trepitjaneu per gairebé tota la seua superfície per condicionar la neu. Fins a ahir al migdia acumulava entre 20 i 40 centímetres de gruix.

Espera ser la primera estació d’Espanya a donar el tret de sortida a la temporada d’esquí. L’estació encara així la temporada més difícil pel que fa als costos d’energia: preveu que arribin als quatre milions d’euros, el doble que en els últims anys. Aquest increment ha repercutit en el preu del forfet de dia, que s’ha incrementat en un 7% per segon any consecutiu.

Val a destacar que Baqueira és la segona estació espanyola que més ha invertit aquesta temporada, 17,6 milions d’euros. D’aquesta suma, 10 milions han estat per al nou telecadira desembragable d’Eth Dossau, que li permet arribar als 170 quilòmetres de pistes. Ubeira va explicar ahir que confien a superar els 900.000 forfets venuts fins al 10 d’abril, quan l’estació preveu aturar els remuntadors després de 135 dies d’esquí.

La reforma de l’hotel Montarto, noves màquines trepitjaneu i millores en el sistema d’innivació són altres de les inversions.

Una urbanització en procés de redisseny i una altra de suprimida

Baqueira va impulsar fa més de 15 anys dos urbanitzacions de segones residències a Alt Àneu, vinculades als plans per a expansió al Pallars Sobirà. La primera és a Sorpe, on l’empresa és la propietària de la major part del sòl inclòs en un pla urbanístic, que permet fins a 379 habitatges.

Actualment està en procés de redisseny, segons fonts pròximes al projecte. La segona urbanització, a Isil, preveia 66 habitatges, però va ser suprimida per la Generalitat juntament amb altres plans urbanístics al Pirineu que va considerar insostenibles. Alt Àneu ha recorregut les retallades al seu sòl urbanitzable.

tracking