SEGRE

MUNICIPIS EDUCACIÓ

Granyena sospesa reobrir l'escola davant l'arribada de noves famílies

Amb quatre nens en edat escolar, és una de la poblacions que han guanyat veïns

Els últims nens que van anar a l’escola de Granyena el 1999.

Els últims nens que van anar a l’escola de Granyena el 1999.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Granyena de les Garrigues estudia reobrir l’escola, tancada fa 23 anys per falta de alumnes, davant de l’arribada de noves famílies foranes amb nens en edat escolar. Segons l’alcalde, Francesc Esquerda, els pares ja treballen a la població i han finalitzat el procés de reagrupament familiar. En concret, una mare ja ha arribat amb els seus dos fills fa poc i està previst que ben aviat ho facin dos dones més, una amb dos nens.

Esquerda va indicar que amb quatre alumnes ja es pot plantejar a Educació la possibilitat de reobrir el centre ja que no es descarta l’arribada de noves famílies. L’escola de Granyena va tancar el 1999. Llavors, els nens que hi havia i els que s’han anat matriculant posteriorment a Infantil i Primària formen part de la Zona d’Escolarització Rural (ZER) Garrigues Altes juntament amb els dels Soleràs, Juncosa i els Torms.

En l’actualitat, una desena de nens de Granyena van a l’escola al Soleràs. Tanmateix, Esquerda va remarcar que “cal analitzar amb Educació tots els paràmetres per no afectar la ZER, amb una vintena d’estudiants, i mantenir la seua activitat, ja que cal comptabilitzar els alumnes que passin a estudiar Secundària”. Granyena de les Garrigues és un dels pobles que han augmentat de població els últims quatre anys, en concret un 18%, en part per l’arribada de nous veïns arran de la pandèmia de covid, “encara que la majoria d’aquestes famílies no tenen fills”, va remarcar Esquerda.

En l’actualitat, el cens s’acosta als 170 habitants amb l’arribada d’una quinzena de nous veïns. Un dels reptes del consistori és frenar la despoblació en una de les comarques amb un major índex d’envelliment de Catalunya.

tracking