SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Els agressors del bar de Mollerussa van matar la víctima sense a penes dir-li res per un enfrontament entre clans per una relació

Els presumptes agressors, dos detinguts i un fugit, van anar al bar armats amb armes blanques i pals || Les famílies, del Palau i Miralcamp, havien arribat mesos enrere a un pacte de no-agressió

Imatge de dos ambulàncies al lloc del crim poc després dels fets.

Imatge de dos ambulàncies al lloc del crim poc després dels fets.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’enfrontament de dos clans familiars per la possible relació de dos joves va provocar el crim de dimecres a la nit a Mollerussa en el qual va morir Higinio Buñales Buñales, un veí de Miralcamp de 35 anys. Un germà seu de 30 anys va resultar ferit greu i un altre germà, lleu. Ambdós estaven ahir ingressats a l’hospital Arnau de Vilanova.

Els Mossos d’Esquadra van arrestar poc després dels fets dos veïns del Palau d’Anglesola, A.R.C., de 62 anys, i J.R.R., de 36, que són pare i fill, i ahir continuaven buscant un tercer implicat. Les dos famílies estaven enemistades a causa de la possible relació sentimental entre una filla de la víctima i un fill d’un dels presumptes agressors. Inicialment les dos famílies van arribar a un pacte perquè no hi hagués contacte entre elles però s’hauria trencat recentment quan un dels membres de la família del Palau va obligar suposadament les filles de la víctima a pujar a un cotxe amb ell.

La víctima i els seus dos germans van acudir al Palau i van amenaçar l’altra família, la qual cosa hauria estat denunciada davant del jutjat. Finalment, dimecres a la nit set persones de la família del Palau van acudir al bar del carrer Compositor Beethoven de Mollerussa on hi havia els 3 germans i els van atacar. Anaven armats amb armes blanques i un pal.La víctima mortal va rebre dos punyalades, a l’abdomen i el tors.

La de l’abdomen el va travessar i, malgrat els esforços dels sanitaris que van acudir al bar, va acabar morint. Per la seua part, els altres dos germans van ser evacuats a l’hospital Arnau de Vilanova, un d’ells, de 30 anys, amb pronòstic greu. Va haver de ser intervingut d’urgència a conseqüència de les dos ganivetades que va patir al tòrax i que li van provocar sengles pneumotòraxs.

A més, es dona la circumstància que ahir s’havia de celebrar a Lleida un judici en el qual, pel que sembla, la víctima mortal havia de declarar com a testimoni en contra de la família dels suposats agressors. Alguns d’aquests membres van abandonar ahir a la matinada el Palau d’Anglesola i es van dirigir a València o a Jaén, segons fonts solvents.

La víctima, de 35 anys, tenia quatre fills i residia a Miralcamp

La víctima mortal de l’agressió és Higinio Buñales Buñales, un veí de Miralcamp de 35 anys. L’home estava casat i tenia quatre fills, tres nenes i un nen. Els dos grans són nenes, de 16 i 14 anys, el tercer és un nen, d’11, i el quart, una nena que no ha complert un any. La notícia va provocar ahir una enorme commoció al Pla d’Urgell, especialment a Miralcamp. El fill de Buñales va al col·legi de la localitat.Els familiars de la víctima mortal i pròxims van passar tota la matinada i el dia d’ahir a l’hospital Arnau de Vilanova, on estaven ingressats els dos ferits.Diversos membres d’aquesta família es van veure implicats l’any 2015 en una baralla en un pub de la capital del Pla d’Urgell. Es va saldar amb cinc ferits i quatre detinguts. Almenys un d’ells va complir condemna a la presó. Per la seua part, els Mossos d’Esquadra continuaven ahir recollint informació en l’entorn de les dos famílies per aclarir les causes de la baralla.

Mollerussa demana més presència policial per evitar repercussions

L’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, va demanar ahir més presència dels cossos de la seguretat a Mollerussa i municipis pròxims d’on provenen les famílies implicades en l’assassinat per no generar “una alarma social” i “una onada d’inseguretat” entre els ciutadans davant la naturalesa d’uns fets que el primer edil va qualificar de “molt greus”. “Cal disposar de tots els recursos necessaris per evitar repercussions que puguin complicar més la situació”, va remarcar.En aquest sentit, l’alcalde de la capital del Pla d’Urgell va insistir que cal “prevenció” davant d’aquesta situació i va demanar a tots els agents implicats la “màxima atenció” perquè es puguin “delimitar” els fets de dimecres i es faci el tràmit judicial d’investigació necessari. Així, Solsona va remarcar que estan en contacte permanent amb el departament d’Interior i els cossos de seguretat pertinents.

També va apuntar que els fets no només afecten la capital del Pla d’Urgell sinó també les localitats del Palau d’Anglesola i Miralcamp, per la qual cosa va remarcar que compartirà la informació que li proporcioni el departament d’Interior amb els alcaldes dels esmentats municipis.

tracking