SEGRE

SERVEIS BÀSICS

Reforcen el proveïment d'aigua per evitar talls a Granyanella

Amplien la conducció a l'espera de construir nous dipòsits

Un tram de la nova canonada al costat d’un dels dipòsits d’aigua de Granyanella.

Un tram de la nova canonada al costat d’un dels dipòsits d’aigua de Granyanella.X.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El consell de la Segarra ha iniciat obres per reforçar el proveïment d’aigua potable del municipi de Granyanella. Està instal·lant un quilòmetre de canonades de 16 centímetres de diàmetre, gairebé el doble de les antigues, per transportar més cabal des de l’estació impulsora de Montornès. Espera evitar així talls de subministrament com els que han patit l’últim any els nuclis de la Curullada i Fonolleres.

La nova conducció haurà d’entrar en servei a finals d’aquest any i costarà 186.267 euros que aporta l’ACA. Les canonades que subministren aquests dos pobles són insuficients per a l’aigua que consumeixen, en especial el polígon de Fonolleres, amb una vintena d’empreses. Això va fer que l’estiu passat, marcat per la sequera, fos necessari provir-los amb camions cisterna.

Fonolleres se subministra amb un dipòsit de 165 metres cúbics, mentre que el de la Curullada és de 49. Segons assenyala l’alcalde, Jordi Purtí, amb aquest últim no n’hi ha prou per proveir la població i les granges. El responsable d’aigües del consell, Xavier Pintó, espera que la nova canonada eviti talls mentre posen en marxa el pla per ampliar dipòsits a tota la comarca.

tracking