SEGRE

El detingut a Artesa de Segre hauria intentat cremar viva la seua parella

Els Mossos investiguen si la va ruixar amb líquid inflamable mentre dormia

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra investiguen si l’home detingut aquest dilluns a Artesa de Segre després d’incendiar el seu habitatge, en el qual la seua parella va resultar ferida amb cremades greus, va ruixar prèviament la dona amb un líquid inflamable i li va calar foc. Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els investigadors, segons han informat fonts dels Mossos, que van detenir l’home, de 39 anys, poques hores després dels fets a prop de l’habitatge. La dona, que ha patit cremades de gravetat al 20 % del cos, va ser traslladada a l’hospital de Vall d’Hebron de Barcelona.

Les esmentades fonts indiquen també que els investigadors proven de determinar si l’home hauria calat foc també a l’habitatge després de provar de cremar la dona o si aquesta hauria propagat de forma involuntària les flames en sortir corrents de l’habitació. L’home ha abandonat el domicili de la parella després de presumptament haver intentat cremar viva a la dona, la qual cosa confirmar-se constituiria un nou cas de violència masclista.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut l’avís alertant que s’havia declarat un incendi en un pis d’un bloc d’habitatges de tres plantes d'Artesa de Segre cap a les 04.00 hores de la passada matinada. Els efectius desplaçats al domicili han constatat que tots els indicis apuntaven que l’incendi hauria estat provocat.

El presumpte autor ha estat detingut entre les 07.00 i les 08.00 hores a Artesa de Segre, molt a prop del domicili de la parella, i després del seu arrest ha estat traslladat a l’hospital Arnau de Vilanova per ser atès de les cremades que també ha patit, de menor consideració que les de la seua parella.

En un primer moment, efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) anaven a evacuar la dona a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, però finalment ha estat traslladada a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona atesa la gravetat de les cremades. Fonts dels Bombers de la Generalitat han informat que l’incendi ha cremat parcialment l’habitatge de la parella i que ha obligat a evacuar de forma preventiva la resta dels veïns, que ja han pogut tornar als seus domicilis. Fins al lloc dels fets s’han desplaçat sis dotacions dels bombers, que han apagat el foc en una mitja hora, a més d’ambulàncies del SEM i patrulles policials.

En declaracions als mitjans abans de participar en un acte, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha assenyalat que una de les hipòtesis que s’estudien seria la d’un nou cas de violència masclista, si bé els Mossos mantenen oberta la investigació, ja judicialitzada.

De la seua banda, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, en declaracions als mitjans, ha dit que ens trobem davant d'un cas de violència masclista i que "dia rere dia se'ns recorda que aquesta xacra continua vigent". "Hem de ser contundents en impulsar polítiques que reverteixin aquesta situació i hem de dotar a la societat d'eines d'acompanyament per a les víctimes", ha afegit.

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien aquest dilluns el domicili situat al número 8 de la plaça Major d'Artesa de Segre.

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien aquest dilluns el domicili situat al número 8 de la plaça Major d'Artesa de Segre.Amado Forrolla

alt

L'incendi intencionat s'ha produït en un pis de la plaça Major d'Artesa de Segre

tracking