SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Detingudes 10 persones per conrear marihuana al Pirineu aragonès

Més de 44.300 plantes a Benavarri, Secastella, Boltanya, Aïnsa, Tierrantona i Fanlo

Un dels cultius intervinguts per la Guàrdia Civil.

Un dels cultius intervinguts per la Guàrdia Civil.GUARDIA CIVIL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació Periculum, ha detingut deu persones i n’investiga unes altres dos com a presumptes autores de conrear més de 44 tones de plantes de marihuana en zones boscoses del Pirineu aragonès. Les indagacions van començar el mes de març passat, quan agents de la Guàrdia Civil van descobrir diverses plantacions de marihuana conreades en paratges recòndits i gairebé inaccessibles de Benavarri, Secastella, Boltanya, Aïnsa, Tierrantona i Fanlo. En total, s’han intervingut nou macrocultius que sumaven un total de 44.382 plantes de marihuana amb vint campaments en els quals vivien els arrestats.

També s’han confiscat onze basses d’aigua, dos generadors, cinc bombes d’aigua, telèfons mòbils i múltiples eines dedicades al cultiu, cuidat, assecatge i envasament de la droga. Cada plantació romania atesa per dos o tres persones que s’ocultaven en campaments al bosc perfectament camuflades. S’encarregaven del cultiu i manteniment de les macroplantacions a través d’extensos sistemes de reg i fins i tot comptaven amb generadors i basses per aconseguir emmagatzemar l’aigua que extreien d’embassaments propers.

Els cuidadors mantenien un “nivell d’alerta màxim”, amb diverses vies de fuita a través del bosc per poder fugir dels agents de la policia en cas de ser descoberts. En algun dels campaments havien instal·lat rudimentaris sistemes d’alarma que donaven avís davant de la possible presència d’algun estrany. Els individus van arribar a passar fins a sis mesos vivint en aquests campaments, comptant amb proveïment d’aliments, gas, articles bàsics i material de treball per poder mantenir les plantacions. El jutjat de Boltanya ha decretat l’ingrés a presó dels deu detinguts. Els dos investigats que es troben en parador desconegut tenen una ordre de recerca.

tracking