SEGRE

MUNICIPIS POLÍGONS INDUSTRIALS

Fraga ven finques per un milió per fer la depuradora de Fondo de Llitera

Evitarà pudors que, segons municipis del Baix Segre, procedeixen de la zona

El ple celebrat a Fraga la setmana passada.

El ple celebrat a Fraga la setmana passada.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Fraga ha inclòs dins del pressupost del 2023 un milió d’euros de la venda de parcel·les municipals a la Plataforma Logística industrial que destinarà a la construcció d’una depuradora al polígon Fondo de Llitera. Aquest polígon, que acull mig centenar d’empreses, es va crear a primers dels noranta del segle passat sense aquest servei i ha suposat greus problemes per al municipi “als quals per fi podrem donar solució”, va explicar l’alcalde, Santiago Burgos. Municipis del Baix Segre, com Aitona, s’han queixat reiteradament de les pudors que procedeixen d’indústries d’aquest polígon i han presentat nombroses denúncies a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) i la Generalitat perquè prenguin mesures i imposin sancions.

El ple municipal va aprovar dijous passat el pressupost de l’any vinent, que ascendeix a 18 milions d’euros enfront dels gairebé 13 de l’actual exercici. L’increment se centra en el capítol d’inversions, en què destaca el projecte Cinca Revive per reduir el risc d’inundabilitat i millorar la seguretat de la capital davant de possibles avingudes. Compta amb tres milions dels fons Next Generation.

Una altra obra important serà la substitució de la canonada de subministrament d’aigua entre l’embassament i els dipòsits municipals. Aquesta canalització és de fibrociment i pateix constants desperfectes i ruptures. Suposarà una inversió de 700.000 euros i resoldrà un greu problema estructural a la ciutat.

També s’inclouen 724.000 euros més per a l’eficiència energètica i substitució de la teulada a l’obra de remodelació de l’antic cine Florida. El pressupost va ser aprovat amb els 8 vots del PP i els 2 de Compromís Per Fraga. Es va abstenir Cs i en contra hi van votar PAR, PSOE i Podem.

tracking