SEGRE

MUNICIPIS PROMOCIÓ

John-Fil de l'Espluga vendrà jerseis a Bèlgica i Alemanya l'any vinent

Les cooperatives tèxtil i l'agrària es promocionaran a la VIII Fira Oleotèxtil el dia 8

La presentació de la VIII Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba.

La presentació de la VIII Fira Oleotèxtil de l’Espluga Calba.D.LL.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La cooperativa tèxtil John-Fil de l’Espluga Calba ha tancat aquesta setmana un acord per vendre gènere de punt, principalment jerseis, a Alemanya i Bèlgica a partir de l’any que ve, segons va explicar el president, Albert Balsells. El 25 per cent de la facturació de la fàbrica és de la mateixa marca STJOR, amb dissenys del presentador televisiu Òscar Dalmau. Produeix unes 100.000 peces de punt a l’any també per a altres firmes com Punto Blanco, Lacoste, Emidio Tucci, Pierre Cardin o Burberry, entre d’altres, i dona feina a una trentena de persones.

Balcells va fer aquest anunci a la presentació de la VIII Fira Oleotèxtil de la població que se celebrarà dijous vinent, dia 8, festivitat de la Puríssima. L’Espluga Calba promociona en aquest certamen tant la cooperativa tèxtil, amb més de cinquanta anys d’experiència, com l’oli de la cooperativa agrícola. Segons el president, Ramon Arbós, la producció d’aquesta campanya ha estat del 80 per cent respecte a anys anteriors i el preu de la garrafa de cinc litres serà de 28 euros, 3 més que el 2021 per la crisi de preus i de l’energia.La jornada començarà a les 9 del matí amb un dinar popular que costarà 4 euros, descomptables per la compra de la garrafa de 5 litres d’oli.

Es podrà visitar el Molí Vell de l’Oli i l’agrobotiga, on s’exposaran les varietats d’oli que es podran degustar. Seguirà amb un vermut musical i una visita guiada al castell. Durant tota la jornada es podran comprar peces i altres articles a la cooperativa tèxtil.

A més, hi participaran catorze parades de productes artesans i de proximitat.Segons va explicar l’alcalde, Josep Cunillera, la fira vol ser un atractiu per al turisme en unes dates del pont de la Constitució. En aquest sentit, espera que se superi el mig miler de visitants que es van comptabilitzar a la fira de l’any passat.

tracking