SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

L'arrestat per cremar la parella a Artesa de Segre va bloquejar la porta amb una nevera

La jutge va decretar ahir presó per intent d'assassinat i la víctima declara que van discutir després de remenar-li la bossa buscant diners per comprar droga || Diu que li va tirar oli de romer i després acetona

Vehicle en el qual va ser traslladat ahir el detingut per a la seua declaració als jutjats de Balaguer.

Vehicle en el qual va ser traslladat ahir el detingut per a la seua declaració als jutjats de Balaguer.AJUNTAMENT D’AGRAMUNT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Jutjat d’Instrucció 1 de Balaguer va decretar ahir presó provisional, comunicada i sense fiança per a l’home, de nacionalitat portuguesa i de 39 anys, acusat d’intentar assassinar la seua parella, de 48 anys, cremant-la viva al seu habitatge d’Artesa de Segre dilluns a la matinada. La magistrada va prendre declaració ahir al detingut i als testimonis, ja que la víctima va haver de fer-ho des de l’hospital Vall d’Hebron, on ahir seguia ingressada en estat greu amb cremades al 18% del cos. Segons l’atestat del jutjat, la dona va declarar davant dels Mossos, que es van desplaçar fins a l’hospital, que cap a les 23.00 hores de diumenge l’acusat va entrar a casa i li va registrar la bossa, com ja havia fet en altres ocasions per agafar-li diners per comprar drogues, i que a l’anar-se’n ell de l’habitatge, ella se’n va anar a dormir.

Més tard, va veure que la seua parella va tornar al pis, va moure la nevera per posar-la darrere de la porta, on la van trobar els serveis d’emergències, i va notar com li va tirar un líquid a la cara mentre li deia “això no s’encén, filla de puta, et mataré”. La víctima creu que li va tirar oli de romer i que, al veure que no s’encenia, li va llançar acetona a la cara mentre li cridava que “ara sí que moriràs, ara ho cremaré tot”. També va declarar que la va agafar pel coll i va intentar ofegar-la i que no recorda com va sortir del pis, però sí que ell la va estirar mentre li deia “anem-nos-en, que jo també m’estic cremant”.

Per la seua part, el detingut va declarar que havien discutit, però que se’n va anar de casa i que quan va tornar es va trobar l’incendi. Va assenyalar que va veure que la seua parella tenia foc a la cara i als cabells i que es va atansar a ella per intentar apagar-lo, a més de treure-la al carrer després d’agafar-la en braços. Sobre per què va fugir, va dir que ho va fer perquè no volien que pensessin que havia estat ell i que se’n va anar a casa d’un conegut a passar la nit, on va ser detingut pels Mossos.

Segons el jutjat, la seua declaració va ser “imprecisa” i va mostrar contradiccions en diversos punts. La jutge va justificar la presó al considerar que hi ha risc de fuga i per evitar que pugui tornar a agredir la víctima, que ha demanat una ordre de protecció.

“Ella demanava ajuda des del carrer mentre ell estava impassible”

Una de les veïnes de l’immoble incendiat a la plaça Major número 8 va relatar al jutjat que va sentir la víctima demanar auxili des del carrer, dient-li que el detingut l’havia cremat, mentre aquest seguia amb la seua parella “impassible”. Va afegir que ell li va dir que no havia provocat l’incendi i després va marxar. Una altra veïna va explicar que va haver de sortir de casa seua baixant per una canonada i que al veure l’acusat al carrer, li va demanar ajuda, però aquest li va contestar: “I què m’importa, no és el meu problema.” Aquesta veïna va veure com l’acusat li estirava el braç a la víctima. Una altra veïna va assenyalar que les discussions entre la parella eren “molt” habituals, com va ocórrer en les hores prèvies a l’incendi. També van declarar que la víctima els va explicar que discutien molt, però que mai els havia explicat cap agressió física. Va afegir que s’havien barallat aquella tarda perquè ell li reclamava diners. Per la seua part, desenes de persones es van congregar ahir al migdia a l’ajuntament d’Agramunt, municipi d’origen de la víctima, per mostrar el rebuig de la violència i condemnar els fets.

Vehicle en el qual va ser traslladat ahir el detingut per a la seua declaració als jutjats de Balaguer.

Vehicle en el qual va ser traslladat ahir el detingut per a la seua declaració als jutjats de Balaguer.AJUNTAMENT D’AGRAMUNT

tracking