SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Relleu en la cura a dependents de l'Alt Urgell al cap d'un any de queixes

La firma Sumar assumeix la gestió i subroga les empleades de Suport Assistencial

Protesta per impagaments de salaris de l’antiga empresa concessionària al novembre.

Protesta per impagaments de salaris de l’antiga empresa concessionària al novembre.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei d’atenció a les persones dependents de la comarca de l’Alt Urgell és des d’avui gestionat per l’empresa pública Sumar, formada per administracions d’àmbit local i comarcal. El traspàs s’ha fet efectiu tal com havia avançat el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (Capau), format pel consell comarcal i l’ajuntament de la Seu. Aquest canvi arriba després d’un any de queixes de les treballadores, que havien denunciat incompliments dels contractes i impagaments de salaris durant diversos mesos per part de l’anterior concessionària, Suport Assistencial.Sumar ha subrogat els contractes de les empleades de Suport Assistencial dedicades al servei públic del Capau.

Ara formen una plantilla de quatre treballadores familiars i una coordinadora. El consorci va indicar que el servei públic d’ajuda a domicili (SAD) té mig centenar d’usuaris distribuïts en trenta-dos famílies. Vint-i-quatre d’aquestes famílies rebran atenció del personal de Sumar, mentre que les vuit restants estaran a cura de persones contractades directament pel consell comarcal.

A aquest col·lectiu s’afegeixen els usuaris del servei de teleassistència, que elevarien la xifra a uns dos-cents. Des del consorci van explicar que tenen voluntat de “potenciar” el servei i “fer-lo créixer” a la comarca. Els impagaments de salaris van portar treballadores del servei d’atenció a la dependència a protestar el passat mes de novembre a la Seu. L’antiga empresa concessionària i el consorci es van atribuir mútuament incompliments (vegeu el desglossament).

L’antiga empresa i el Capau s’acusen d’incompliments

L’empresa Suport Assistencial, fins ara a càrrec de l’atenció a la dependència de l’Alt Urgell, i el Consorci d’Atenció a les Persones (Capau) s’atribueixen mútuament incompliments. L’antiga concessionària reclama a l’ens públic 85.000 euros de factures que considera impagades des del 2019. Per la seua part, el Capau assegura haver pagat tot el que devia i va acordar denunciar l’empresa al considerar que en ocasions va incomplir el servei i hi va haver usuaris que van quedar sense ser atesos.

tracking