SEGRE

TURISME NEU

Ferrocarrils obre Boí Taüll, Port Ainé i Espot, que consumeixen cada cop menys aigua i llum

Les estacions de la Generalitat utilitzen ara un 27% menys de cabal que fa quatre anys i redueixen les emissions un 66% || Estrenen la temporada a l'inici del macropont i avui ho farà Port del Comte

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada d’hivern a Boí Taüll, Espot i Port Ainé. Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) va remarcar que les seues estacions consumeixen cada vegada menys aigua i electricitat, una tendència que preveu mantenir en el futur tant per guanyar sostenibilitat com per afrontar l’escalada en els preus de l’energia. Ara consumeixen un 27% menys d’aigua que fa quatre anys i l’estalvi energètic suposa una reducció del 67% de les emissions de gasos amb efecte d’hivernacle.

El conseller de Territori, Juli Fernèndez, va visitar les pistes de Rialp i va apuntar que l’objectiu és seguir en aquesta línia i “arribar a zero emissions l’any 2030”. “Cada vegada hi ha més consciència de l’emergència climàtica i energètica que vivim, i per això ens aboquem a guanyar sostenibilitat”, va afirmar el conseller. Va explicar que l’aigua de les estacions “és un circuit tancat” que no capta cabal de les xarxes de subministrament.

FGC va afegir que porten a terme un control exhaustiu dels gruixos de neu per evitar fer un ús excessiu dels canons i reduir així el consum tant d’aigua com d’electricitat.Fer servir fonts d’energia renovables com la solar i la biomassa, instal·lar llums led i moderar la temperatura dels edificis són altres de les mesures que l’empresa pública aplica als complexos d’esquí. La venda online de forfets ja representa ja el 50 per cent del total, i la seua digitalització permet conèixer en temps real el nombre d’esquiadors i els seus moviments. Es tracta d’una informació que pot fer-se servir també per adaptar a cada moment el consum d’energia.L’obertura de les estacions de FGC se suma a la de Baqueira Beret, que va obrir la setmana passada i es va convertir en la primera a Catalunya i Espanya a inaugurar la temporada d’hivern.

Avui està previst que ho faci Port del Comte, i Tavascan haurà d’obrir els circuits d’esquí nòrdic. Tot plegat, al começament d’un macropont de nou dies, en el qual el Pirineu espera una ocupació mitjana superior al 60 per cent i per sobre d’aquesta xifra a partir de dijous.

Una via per a vianants i ciclistes paral·lela a la C-13 unirà Sort i Rialp

Una via verda per a vianants i ciclistes paral·lela a la carretera C-13 unirà Sort i Rialp.

El conseller de Territori, Juli Fernàndez, va presentar ahir el projecte durant la visita al Pallars Sobirà. Està previst que les obres surtin a concurs aquest mateix mes, comencin durant el primer trimestre del 2023 i es prolonguin nou mesos, amb la qual cosa el camí podria obrir al públic entre finals de l’any vinent i principis del 2024. Comptarà amb 2,8 quilòmetres de longitud i entre 2,5 i 3 metres d’ample, i representarà una inversió de 2,5 milions d’euros.

Territori licita per 3,5 milions l’estació de busos de Tàrrega

La Generalitat va treure ahir a concurs les obres de la nova estació d’autobusos de Tàrrega per 3,5 milions d’euros. Es preveu que els treballs, que duraran 18 mesos, comencin a la primavera del 2023 i que la nova estació pugui obrir a finals del 2024. Així ho va anunciar el conseller de Territori, Juli Fernàndez, que va destacar que aquesta infraestructura “facilitarà que la ciutadania utilitzi el transport públic”.

L’alcaldessa de Tàrrega, Alba Pijuan, es va mostrar molt satisfeta d’aquest nou pas per a la nova estació de busos, informa Laia Pedrós

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.EDGAR ALDANA

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.

Els primers esquiadors van estrenar ahir la temporada a Port Ainé.EDGAR ALDANA

tracking