SEGRE

CELEBRACIONS HISTÒRIA

Camarasa recorda la Vaga de la Canadenca amb el Ranxo

Reparteixen mig miler de racions || La consellera Verge reclama “continuar avançant en la transformació social i feminista”

La consellera Tània Verge i l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, al Ranxo dels Vaguistes.

La consellera Tània Verge i l’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, al Ranxo dels Vaguistes.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Camarasa va repartir ahir mig miler de racions del Ranxo dels Vaguistes, en el marc d’una celebració que ret homenatge a la Vaga de la Canadenca. La mobilització que van iniciar el 1918 els treballadors de la presa d’aquesta localitat de la Noguera es va estendre a tot el país i va aconseguir implantar la jornada laboral de vuit hores. La festa va comptar amb la participació de la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge, que va argumentar que persisteix la necessitat de “continuar avançant en la transformació social i feminista”.

“El triangle de vuit hores de treball, vuit de descans i vuit de son no ens encaixa, especialment a les dones, perquè deixa fora el treball que suposen les cures” a casa a menors i persones grans i amb discapacitat. “Han de formar part del dia a dia perquè són claus per a la sostenibilitat de la vida”, va dir, i va recordar que la Generalitat aposta per serveis com cangurs i ludoteques a través del programa Temps x Cures.L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, va apuntar que el Ranxo dels Vaguistes recorda “el que podem assolir quan lluitem units pels nostres drets”. A la celebració va assistir també el diputat provincial Jordi Verdú.

tracking