SEGRE

TURISME NEU

Port del Comte i Tavascan estrenen la temporada en un dia amb poc públic

Les pistes de la Coma i la Pedra i de Lladorre reuneixen uns tres-cents esquiadors || Esperen més afluència a mitjans del macropont, quan l'ocupació turística creixerà

Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la campanya.

Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la campanya.PORT DEL COMTE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Prop de tres-cents esquiadors van estrenar ahir la temporada d’hivern a Port del Comte, al Solsonès, i Tavascan, al Pallars Sobirà. Aquesta última va obrir recorreguts nòrdics a l’espera de nevades que li permetin estrenar també les pistes d’alpí. Les dos estacions van inaugurar la campanya hivernal en l’inici d’un macropont de nou dies i esperen que l’afluència de públic augmenti a partir de dijous.

El dimarts 6 és la festivitat de la Constitució i el dijous 8, la Puríssima, encara que en molts llocs el dimecres 7 és un dia lectiu a les escoles, una cosa que frena les reserves en els primers dies. Ahir tampoc va acompanyar el temps. La boira i la humitat van reduir la presència d’aficionats, segons Albert Estella, director de Port del Comte, on van esquiar més de 200 persones.

L’estació de Tavascan en va acollir unes 50 que van practicar esquí de fons i raquetes. Aquestes dos estacions s’afegeixen a Baqueira Beret, que va començar la campanya el 26 de novembre, i a les de FGC: Boí Taüll, Port Ainé i Espot Esquí van obrir aquest divendres passat. Les estacions d’esquí nòrdic han obert només itineraris a raquetes i per a ús turístic a l’espera de nevades.

El Pirineu espera una ocupació mitjana superior al 60% durant el macropont, i s’espera que sigui més elevada a partir de dijous. Precisament, a mitjans de la setmana vinent es preveuen nevades al Pirineu que milloraran els gruixos de neu, que ara oscil·len entre els 10 i els 50 centímetres. D’altra banda, l’a escola d’esquí de la Vall de Boí podria reprendre l’activitat a partir de la setmana que ve, segons van apuntar ahir fonts municipals.

L’administrador concursal de l’empresa pública, en concurs de creditors, la va adjudicar aquesta setmana a una firma propietat de l’actual director de l’escola en lloc de liquidar-la per deutes amb la Seguretat Social. L’adjudicació implica subrogar els contractes dels monitors.

Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la campanya.

Port del Comte, al Solsonès, va obrir ahir la campanya.PORT DEL COMTE

tracking