SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Aeroports adjudica el primer edifici del campus aeronàutic d'Alguaire

A la firma Codeco Obras per 643.604 euros després d'un intent fallit fa mesos

Obres de l’edifici que ha d’acollir el coworking a l’aeroport.

Obres de l’edifici que ha d’acollir el coworking a l’aeroport.JORDI ECHEVARRIA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aeroports de Catalunya ha adjudicat la construcció del primer edifici del futur campus especialitzat en estudis aeronàutics de l’aeroport d’Alguaire. L’empresa pública de la Generalitat ho ha aconseguit en el segon intent, després d’una primera licitació que va quedar deserta mesos enrere per un import de 598.800 euros. Aquesta vegada l’adjudicació s’ha fet a l’empresa Codeco Obras SL per 643.604 euros.

L’edifici projectat està compost per una planta baixa de 371,84 metres quadrats, encara que l’estructura està dimensionada per poder construir-hi dos plantes més en un futur, si calgués. En aquest sentit, l’empresa adjudicatària tindrà un termini d’onze mesos per completar les obres, amb la qual cosa aquest nou equipament podria entrar en servei a començaments del 2024. El nou edifici s’alçarà a la zona on es troben actualment els dos hangars inflables i el del Reial Aeri Club.

Haurà d’allotjar una aula amb capacitat per a una vintena d’alumnes, així com un espai de menjador per a alumnes i un altre per a instructors de vol. La construcció s’emmarca en l’estratègia de la Generalitat per afavorir usos industrials i de formació relacionats amb el sector aeronàutic a Alguaire. D’altra banda, Aeroports de Catalunya també ha adjudicat la construcció d’una estructura de 25 metres d’ample per 25 metres de llarg per construir un nou hangar per a activitats aeronàutiques.

En aquest cas, el concurs ha estat adjudicat a Envelats Vall SL per 209.204 euros. Aquest també ha estat el segon concurs, ja que el primer va quedar desert. Les empreses Airhoster i BAA Training es van adjudicar mesos enrere els primers espais per a hangars de l’aeroport lleidatà.

tracking