SEGRE

MUNICIPIS SERVEIS

Juneda tindrà una sala aconfessional el 2023 per acomiadar els difunts

Aquest nou equipament s'instal·larà a prop del cementiri i costarà 390.000 euros

Imatge d’arxiu del cementiri de Juneda.

Imatge d’arxiu del cementiri de Juneda.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament de Juneda tindrà una sala aconfessional per a comiats de difunts que s’ubicarà en una zona pròxima al cementiri municipal. Podrà acollir tant funerals laics com els de qualsevol confessió religiosa. El consistori ha donat llum verda a aquest equipament per atendre la creixent demanda de cerimònies civils per part de famílies que volen personalitzar l’últim adeu als seus éssers estimats, segons va explicar l’alcalde, Antoni Villas.

El projecte, que durà a terme el mateix consistori, preveu la construcció d’un nou edifici a la zona del carrer Teuleria, al costat del cementiri i que compta amb una gran zona d’aparcament. “L’objectiu és disposar d’una gran sala diàfana per a tots aquells que prefereixen un altre tipus de comiat dels seus éssers estimats, més enllà del funeral catòlic”, va dir. Villas va recordar que el municipi disposa ja d’un equipament per acollir els vetllatoris.La sala per acomiadar els difunts suposarà una inversió de 390.000 euros i el consistori compta amb una ajuda de la Diputació de 102.000 euros.

La previsió és que les obres s’iniciïn el primer trimestre del 2023. Inclourà una oficina administrativa i una sala polivalent per donar l’últim adeu als traspassats. D’altra banda, l’elevada demanda de veïns de Juneda que volen triar el seu lloc preferit d’enterrament va portar el consistori a adjudicar per sorteig la meitat dels nous nínxols que s’havien construït al cementiri.

Més d’una trentena de persones van participar el mes de juliol passat en el sorteig de nínxols de nova construcció, en dos pavellons amb seixanta nínxols i vint columbaris per a urnes. L’altra meitat es va adjudicar seguint l’ordre mateix de petició.

tracking