SEGRE

COMUNICACIONS TRENS

Renfe no cobra viatges en tren amb les targetes de l'ATM al no tenir màquines per fer-ho

Va canviar fa un mes els aparells que utilitzen els interventors i els nous no ho permeten || L'operadora assegura que està fent els últims ajustaments al sistema per poder validar de nou aquests bitllets

Imatge d’arxiu de l’estació de trens de Lleida ciutat.

Imatge d’arxiu de l’estació de trens de Lleida ciutat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Renfe no cobra des de fa més d’un mes els viatges amb tren amb targetes de l’ATM de Lleida al no tenir màquines per fer-ho. L’operadora va canviar al novembre els dispositius que utilitzen els interventors per validar bitllets i els nous no permeten restar els viatges d’aquestes targetes. Això s’ha traduït en desplaçaments gratis a les línies de la costa (R-13 i R-14) fins a Vinaixa i la de Manresa (R-12) fins a Sant Guim, trajectes integrats a l’ATM.

Fonts sindicals van explicar que “els viatgers no poden validar les targetes ATM ni a l’estació, per manca de màquines, ni tampoc a bord dels trens, ja que no ho permet el nou sistema”. Van destacar que el comitè d’empresa ha traslladat des del setembre de l’any passat la necessitat d’instal·lar màquines validadores a totes les estacions de Lleida. A més, van assenyalar que des del mes de març adverteixen que el nou dispositiu dels interventors no pot restar viatges de les targetes de l’ATM.Per la seua part, des de Renfe van assegurar que “s’estan realitzant els últims ajustaments tècnics perquè es pugui validar tal com es feia abans” del canvi dels equips dels interventors i van afirmar que aquest problema se solucionarà molt aviat.

Van assegurar que els nous dispositius són “més moderns i digitals”. Aquest problema s’ha vist dissimulat per la posada en marxa al setembre dels abonaments gratuïts de Renfe, limitats només a trajectes entre dos estacions prèviament triades per cada usuari. A Lleida se n’han expedit 5.800.

Transbords en bus a les línies de Manresa i la costaLes línies ferroviàries catalanes van registrar ahir un accident ferroviari a Montcada i un xoc entre un tren i un cotxe buit entre Reus i el Morell (vegeu més informació a la pàgina 17). Aquests successos van provocar transbords amb autocar a les línies que uneixen Lleida i Barcelona per Manresa (R-12) i per la capital del Baix Camp (R-14). En el cas de l’R-12, els viatgers del tren que va sortir de l’estació de Lleida a les 08.43 hores van haver de fer amb autocar el trajecte entre Calaf i Manresa.

A l’R-14 es va cobrir per carretera el recorregut entre Reus i Tarragona i entre Tarragona i la Plana Picamoixons. Això va ser a causa que la circulació va estar tancada entre les 13.15 hores i les 17.45 hores, segons van explicar fonts de Renfe.Des de començament d’any, les línies de Manresa i de la costa, que inclou també l’R-13, han registrat més de setanta avaries als trens o a les instal·lacions ferroviàries que han provocat que els usuaris haguessin de canviar de comboi o bé fer tot o una part del trajecte amb autocar. A aquestes incidències cal afegir desenes de retards en les tres línies.

tracking