SEGRE

EMERGÈNCIES CRIDA

Familiars del desaparegut a Sort demanen ajuda als turistes

Els Mossos tornaran a buscar-lo la setmana que ve si millora el temps || L'última vegada que es va veure Josep Català, de 59 anys, va ser el 25 d'octubre

Mossos i Bombers van coordinar durant una setmana l’operatiu, que va finalitzar sense èxit.

Mossos i Bombers van coordinar durant una setmana l’operatiu, que va finalitzar sense èxit.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Familiars i amics de Josep Català, el veí de Sort de 59 anys desaparegut des del passat 25 d’octubre, han editat un vídeo i han penjat cartells per demanar ajuda als turistes que aquests dies visiten tant el Pallars Sobirà com el Pallars Jussà. En cas de trobar algun tipus d’indici, demanen trucar al 112 o al telèfon 619751036. A més, els Mossos d’Esquadra tornaran a buscar el desaparegut la setmana vinent, si les condicions meteorològiques ho permeten.

En la recerca participaran agents de les unitats de Seguretat Ciutadana, Medi Ambient i Muntanya i es rastrejarà de nou la Vall d’Àssua, segons va informar ahir La Vanguardia. El veí de Sort va desaparèixer el dimarts 25 d’octubre després que no acudís al metge. Anava en el seu totterreny, un Mitsubishi Montero amb matrícula L-2437Z, que tampoc ha estat localitzat.

El seu mòbil va deixar de donar senyal i no se n’ha trobat cap indici. Els Bombers i els Mossos van coordinar durant diversos dies un ampli dispositiu per trobar Josep Català. Hi van participar helicòpters, drons, gossos i fins i tot unitats subaquàtiques per rastrejar camins, barrancs, rius i pantans.

La triangulació del seu telèfon mòbil el va situar a la Vall d’Àssua on es va centrar la recerca, encara que al cap de dos dies ja no va donar cap senyal a l’estar sense bateria. També es van analitzar les càmeres al rebre’s un avís que podria haver estat vist a Lleida, malgrat que aquesta pista finalment es va descartar. Voluntaris també van organitzar diverses batudes.

Al novembre també hi va haver una altra recerca a les comarques de Lleida que va finalitzar sense èxit. És la de Xavier Castelló, un sacerdot de 78 anys natural de Mollerussa que va desaparèixer el 18 de novembre al santuari de la Vall de Lord, a Sant Llorenç de Morunys, al Solsonès. El capellà va sortir a fer un tomb i no va tornar.

També va muntar un ampli dispositiu en què no es van obtenir resultats. Els Mossos van registrar l’any passat un repunt en el nombre de denúncies per desaparicions a les comarques lleidatanes. Així, se’n comptabilitzessin 255, una mitjana de gairebé cinc casos coneguts a la setmana. Vora la meitat de les denúncies van ser de menors.

tracking