SEGRE

INFRAESTRUCTURES VIÀRIES

El Pont instal·larà semàfors en passos de vianants de la travessia de l'N-230

Per guanyar seguretat davant del volum de camions i cotxes en la temporada d'esquí

Un dels passos de vianants de la travessia on s’instal·larà un dels semàfors.

Un dels passos de vianants de la travessia on s’instal·larà un dels semàfors.J.A.T.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’ajuntament del Pont de Suert instal·larà pròximament semàfors en dos passos de vianants de la travessia de l’N-230 per guanyar seguretat viària, atès l’elevat volum de camions que circulen cada dia per aquesta carretera i dels nombrosos cotxes que passen els caps de setmana durant la temporada d’esquí. Segons l’alcalde, Josep Antoni Troguet, la mitjana diària de vehicles pesants que travessen la capital de l’Alta Ribagorça és de més de 500, mentre que en els mesos d’hivern la circulació es multiplica amb cotxes que es dirigeixen a les pistes de Baqueira-Beret i Boí Taüll. Un dels semàfors s’instal·larà al pas per als vianants davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra i l’altre, al costat dels apartaments La Faiada.

En l’actualitat n’hi ha dos davant de l’estació d’autobusos i a l’altura del carrer Camp de Via. Els nous semàfors tindran un dispositiu que els vianants podran prémer per sol·licitar que la llum es posi verda. “Som conscients que en les èpoques en què el trànsit és intens es generaran cues de vehicles, però el que volem és garantir la seguretat dels vianants en una travessia complicada i facilitar que es pugui creuar”, va recalcar Troguet.L’ajuntament ja té els permisos de Carreteres de l’Estat i de la Generalitat, de manera que les obres començaran en les properes setmanes, “ja que només esperem que arribi el material per instal·lar-lo”, va assenyalar en aquest sentit l’alcalde.L’operació té un cost d’uns 25.000 euros, dels quals la diputació de Lleida en finançarà uns 19.000.

L’ajuntament està immers, a més, en un projecte per urbanitzar tota la travessia de la carretera nacional al seu pas per la població.

tracking