SEGRE

CERTÀMENS ALIMENTS

La Fira De Prop multiplica el cap de setmana la població de Preixana

Novena edició d'aquest certamen dedicat a promoure l'alimentació de proximitat

Visitants a la Fira De Prop ahir davant d’una parada de formatges.

Visitants a la Fira De Prop ahir davant d’una parada de formatges.LAIA PEDRÓS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira De Prop multiplica aquest cap de setmana la població del Preixana, un municipi de menys de 400 habitants que promociona amb aquest certamen una alimentació de qualitat i proximitat. La novena edició, que acabarà avui, reuneix 25 expositors, entre productors i elaboradors de productes alimentaris de quilòmetre zero, com vins, torrons i diferents tipus de conserves. Durant l’acte inaugural de la fira, el vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre, va destacar que fomentar els productes del territori afavoreix el medi ambient i és a més un mitjà per combatre la despoblació que pateixen els municipis rurals, ja que afavoreix la creació d’ocupació local.

A més d’organitzar De Prop, l’aposta de Preixana pels aliments de proximitat queda també patent en l’obertura el mes de setembre passat d’una agrobotiga municipal, que és també l’únic establiment que proporciona productes bàsics als veïns en col·laboració amb bonÀrea.L’alcalde de Preixana, Jaume Pané, va destacar la feina que porten a terme els productors del territori i va demanar a la ciutadania consumir productes de quilòmetre zero. El certamen inclou activitats paral·leles, com un maridatge de vins i formatges amb el sommelier Juanjo Ceresuela de Cervera i dos tallers infantils culinaris a càrrec d’Anabel Bellet. Avui diumenge se celebrarà la tercera edició de la carrera i la caminada Entre Cabanes, amb quatre-cents participants inscrits.

La Fira De Prop ofereix també esmorzars de ganivet i forquilla i una cassola de tros avui, així com portes obertes al celler d’Antoni Giribet.

Visitants a la Fira De Prop ahir davant d’una parada de formatges.

Visitants a la Fira De Prop ahir davant d’una parada de formatges.LAIA PEDRÓS

tracking