SEGRE

REGADIUS INSTAL·LACIONS

Fraga cedeix un local com a seu dels regants del Sifó de Cardiel

La comunitat reuneix uns 300 agricultors amb 5.300 hectàrees

La cessió de les instal·lacions municipals a la comunitat de regants del Sifó de Cardiel.

La cessió de les instal·lacions municipals a la comunitat de regants del Sifó de Cardiel.A.F.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un local de 150 metres quadrats a Mercofraga és des d’ahir la nova seu de la Comunitat de Regants del Sifó de Cardiel, que també acollirà l’estació de control del nou regadiu. L’ajuntament ha cedit aquestes dependències a l’entitat al considerar que és una tasca social, ja que agrupa més de tres-cents regants propietaris de 5.200 hectàrees, la majoria ubicades als municipis de Fraga i de Ballobar. La cessió és per cinquanta anys.D’altra banda, el president de l’entitat, Josep Soler, va anunciar que cinc empreses opten a la construcció del canal principal i la xarxa secundària del regadiu, que es proveirà de l’embassament de Valdepatao, ja construït.

També està enllestida la concentració parcel·lària i la xarxa de desaigües. Les obres suposaran una inversió d’uns 50 milions d’euros, dels quals el Govern d’Aragó en sufragarà la meitat, mentre que els regants abonaran els 25 milions restants. Amb aquesta finalitat la comunitat ja ha contractat un crèdit bancari.

L’objectiu és que les obres es puguin adjudicar en els pròxims mesos perquè comencin el 2023. Tenen un termini d’execució de trenta mesos, per la qual cosa Soler va indicar que es podria començar a regar el 2026.Les obres per transformar aquesta zona del Baix Cinca estaven pendents des de fa més deu anys, ja que l’Estat va deixar d’invertir en el regadiu i han estat els mateixos agricultors els que s’han encarregat de tornar a impulsar-lo.

tracking