SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

El campanar de Burg recupera la teulada que li van retirar fa 10 anys

La van treure per seguretat al constatar que queien teules i al rebre queixes de veïns

Imatge del campanar d’aquesta població del Pallars Sobirà abans de l’inici de les obres.

Imatge del campanar d’aquesta població del Pallars Sobirà abans de l’inici de les obres.EDGAR ALDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El campanar de l’església romànica de Sant Bartomeu de Burg, al municipi de Farrera, recuperarà en els propers dies el capitell, una teulada punxeguda que el coronava i que li van retirar per seguretat fa uns deu anys. L’ajuntament del municipi va decidir treure’l a causa del seu deteriorament. Se li havien desprès teules i hi va haver queixes de veïns.

La torre ha estat escapçada des d’aleshores i fa una dècada s’hi va col·locar una planxa de formigó per protegir-la i evitar que hi hagués filtracions d’aigua. Els treballs per recuperar la teulada del campanar de Burg van començar fa menys d’un mes i es preveu que estiguin acabats abans que finalitzi l’any. Les obres, a càrrec de l’empresa Marvel Interiors, no s’han pogut abordar fins que el consistori ha comptat amb les subvencions necessàries per poder sufragar-les.L’alcalde de Farrera, Àngel Bringué, va afirmar que han rebut ajuts de la conselleria de Cultura de la Generalitat, l’Institut d’Estudis Ilerdencs (IEI) i el bisbat d’Urgell per pagar les obres, a banda de fons propis del consistori.

L’església d’aquesta població del Pallars Sobirà, en la qual estan censades una trentena de persones, està actualment oberta a cerimònies religioses i està catalogada com a bé cultural d’interès local (BCIL).

tracking