SEGRE

PATRIMONI EDIFICIS

El Conselh rehabilita trams de la façana de l'església de Vilamòs

Treballs de preservació que han costat més de 40.000 euros

Visita a les obres de preservació de la façana de l’església.

Visita a les obres de preservació de la façana de l’església.C. G. A

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Conselh Generau d’Aran ha finalitzat els treballs de preservació de la façana de l’església de Santa Maria de Vilamòs. L’actuació ha permès millorar el drenatge del mur perimetral de l’església, molt afectat per la humitat. També s’ha sanejat i restaurat un altre tram de la façana on era l’antic portal d’accés, tapat al segle XIX, quan es va obrir la nova i actual porta d’estil neoclàssic i on ha aparegut un element esculpit que quedava amagat darrere del ciment.

A cada costat d’aquesta porta tapada, reconvertida en finestra, han aparegut encastades al mur tres peces d’època romana. En els extrems, també han aparegut dos monuments funeraris. L’actuació ha tingut un cost de 40.000 euros i ha estat finançat pel Conselh, la Diputació i la Generalitat.

La síndica d’Aran, Maria Vergés, va assegurar que aquesta intervenció, que era necessària per poder reparar els danys per la humitat, contribueix també “a la conservació, dignificació i avaluació dels valors que té l’església de Santa Maria de Vilamòs”, va assegurar.

tracking