SEGRE

EQUIPAMENTS EDUCACIÓ

Vilanova de Bellpuig tindrà nova llar d'infants el 2023

Ara ocupa dos aules de l'escola de primària que s'ha d'alliberar per poder ampliar-la || Obres per uns 400.000 euros

Els primers treballs a la zona.

Els primers treballs a la zona.AJUNTAMENT DE VILANOVA DE BELLPUIG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha iniciat les obres de construcció de la nova llar d’infants municipal. Aquest servei ocupa actualment dos de les aules més velles de l’escola de primària Marinada, un espai cedit en el seu moment pel departament d’Educació que ara s’ha d’alliberar per poder desenvolupar el projecte d’ampliació i reforma del centre d’educació infantil i primària. Les obres del nou edifici on s’ubicarà l’escola bressol s’han adjudicat a l’empresa Gerbec SL per un import de 399.264 euros.

El nou equipament comptarà amb una superfície construïda de 238 metres quadrats distribuïts en una sola planta, amb una zona de porxo cobert que donarà accés al pati. A la resta de la parcel·la hi haurà un pati d’esbarjo que tindrà diferents elements de joc i servirà com a zona de lleure. Aquest espai s’ampliarà una vegada s’acabi el projecte d’adequació de l’escola de primària i desapareguin els mòduls prefabricats existents d’aquest centre.

La previsió és que aquestes obres s’allarguin per un període de deu mesos.Els primers treballs han inclòs el desmuntatge de les tanques perimetrals per poder accedir a la parcel·la i la protecció i senyalització de l’entorn per evitar riscos i garantir el bon funcionament de l’escola.Així mateix, s’ha tancat l’entrada al centre educatiu per aquesta zona i els grups que en feien ús han estat redistribuïts per altres accessos. Actualment es treballa en la construcció dels fonaments de l’edifici. De forma paral·lela, el consistori ha iniciat el procés de licitació del projecte i direcció de treballs a les obres d’ampliació i adequació del col·legi de primària, en les quals es destinaran 2,1 milions d’euros gràcies a un acord entre el departament d’Educació i el consistori d’aquest municipi del Pla d’Urgell.

Aquesta actuació preveu enderrocar part del centre, reformar el menjador i retirar l’edifici prefabricat. Aquest contracte es licita per un import que ascendeix a un total de 104.000 euros.

tracking