SEGRE

MUNICIPI HABITATGE

Una congregació religiosa dona un edifici a Mollerussa per a usos socials

Al carrer Ferrer i Busquets, el consistori el destinarà a ús residencial d'estudiants

L’habitatge que es preveu convertir en residència.

L’habitatge que es preveu convertir en residència.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La congregació religiosa Cottolengo del Pare Alegre ha donat a l’ajuntament de Mollerussa un bloc de pisos al carrer Ferrer i Busquets perquè el destini a usos socials. El consistori té intenció de convertir-lo en una residència per a estudiants. L’immoble es troba a prop de l’edifici de Cal Castelló, entre l’antiga N-II i l’avinguda Catalunya, i té sortides a les dos vies.

L’immoble compta amb sis pisos i està valorat en 543.633 euros. Era propietat de Joan Llumà, un veí que el va llegar a la congregació religiosa, amb seus a Madrid, Barcelona, València i Alacant, així com a l’estranger. Aquesta, al seu torn, l’ha donat al consistori, segons va explicar l’alcalde, Marc Solsona.El consistori no podrà fer ús per ara de l’immoble. Una persona l’habita com a usufructuària. Només quan l’edifici quedi buit l’ajuntament podrà destinar-lo a acollir estudiants. Ha calculat que podrà habilitar-hi vint-i-quatre habitacions.

Solsona va remarcar que aquesta donació “és una bona notícia” per a la ciutat, davant de l’elevada demanda d’habitatge per a joves que hi ha al municipi, composta en bona mesura per estudiants de diferents punts de Catalunya. Cursen els estudis en instituts com el Mollerussa o el col·legi La Salle, on s’imparteixen cicles formatius que no ofereixen altres centres educatius.

El primer edil va apuntar que es tracta d’una operació en la qual fa mesos que es treballa, amb l’objectiu d’aprofitar la donació per “articular nous tipus d’habitatge”, ja sigui a través de la Borsa d’Habitatge o bé en col·laboració amb entitats. Va indicar en aquest sentit que, una vegada l’ajuntament pugui fer ús de l’edifici, una de les primeres actuacions serà fer-lo més accessible, ja que actualment no disposa d’ascensor.L’immoble està compost per dos blocs units, que tenen una planta baixa destinada a magatzem i tres pisos cadascun, amb un total de més de 1.200 metres quadrats de superfície construïda.

En l’actualitat, el consistori no disposa d’oferta d’habitatge específic per a joves, encara que s’han anunciat projectes com un alberg a la Serra.La congregació Cottolengo del Pare Alegre va nàixer a Espanya fa més de vuit dècades i atén malalts pobres i incurables, sota la fundació del sacerdot jesuïta Jacint Alegre, que es va inspirar en la tasca de José Benito Cottolengo.

tracking