SEGRE

ESNOTICIA

“Estem allunyats dels serveis, almenys que les taxes siguin mínimes”

L'alcalde de Sant Esteve de la Sarga diu que volen facilitar la vida als veïns

Vista del nucli de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i al costat del Montsec.

Vista del nucli de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i al costat del Montsec.ESMERALDA FARNELL

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Sant Esteve de la Sarga (Pallars Jussà), Jordi Navarra, assenyala que mantenir l’IBI barat respon a la necessitat del municipi de mantenir el nombre de veïns i intentar augmentar-los. “Estem allunyats de tots els serveis i, almenys, que els impostos que hem de pagar siguin els mínims”, afirma. Afegeix que el consistori els apuja al mínim possible malgrat la pressió d’altres administracions, com passa amb l’aigua, de la qual els veïns només paguen el cànon de l’Agència Catalana de l’Aigua.

“Tots els impostos que depenen de l’ajuntament estan al mínim i així seguirem fins que puguem, encara que no sigui gaire rendible per a les arques municipals”, subratlla Navarra. “D’alguna manera volem contribuir a facilitar que veïns s’arrelin a aquest municipi disseminat i despoblat”, conclou. L’únic rebut que puja anualment és el del servei de recollida d’escombraries, que està gestionat pel consell comarcal del Pallars Jussà.Per la seua banda, l’alcalde de Prullans, Albert Maurell, va explicar que el coeficient de l’IBI que aplica l’ajuntament, del 0,60, és similar al d’altres municipis veïns, però que en el seu cas compten amb urbanitzacions de segones residències els valors cadastrals de les quals són molt elevats, la qual cosa fa pujar la mitjana.

En aquest sentit, subratlla que al nucli antic de la localitat l’import del rebut és sensiblement inferior perquè els valors també ho són.Per la seua part, el de Prats i Sansor, Xavier Picas, també destaca que moltes cases, sobretot de les urbanitzacions, “són molt luxoses”. En aquesta línia, manifesta que “els terrenys ja tenen un valor elevat i les cases acaben sent mansions”, la qual cosa fa que el valor final sigui molt alt. Picas indica que incentiven els propietaris a instal·lar plaques solars per aconseguir així una reducció del rebut de l’IBI.

Finalment, va avançar que no tenen la previsió de pujar aquest impost, i va precisar que el seu import actual “l’hem heretat dels mandats anteriors”.

Vista del nucli de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i al costat del Montsec.

Vista del nucli de Sant Esteve de la Sarga, al Pallars Jussà i al costat del Montsec.ESMERALDA FARNELL

tracking