SEGRE

MEDI AMBIENT FAUNA

Dotze vedells morts a Soses per dos atacs de gossos assilvestrats

Una desena més estan ferits i els traslladen amb els il·lesos || L'ajuntament espera el permís per poder capturar els depredadors i ja han instal·lat trampes

Ana Aragonés, amb alguns dels vedells morts pels atacs dels gossos.

Ana Aragonés, amb alguns dels vedells morts pels atacs dels gossos.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos atacs de gossos assilvestrats en una granja de Soses s’han saldat amb 12 vedells morts i una desena d’exemplars ferits. Una de les propietàries de l’explotació, Ana Aragonés, va explicar que les predacions van tenir lloc la nit de dijous a divendres i la de divendres a dissabte. Davant d’aquesta situació, van presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra i dissabte van traslladar els vedells vius i ferits a d’altres explotacions.

A aquests dos atacs cal afegir-hi un tercer, perquè la nit de diumenge a dilluns els gossos van tornar per devorar les restes d’animals morts. Aragonés va assenyalar que els Agents Rurals i l’ajuntament estan al corrent dels fets i va lamentar que no els han donat resposta. També es va demanar “qui paga els danys i la paralització de la granja” i va destacar que abans dels atacs tenien 150 vedells.

El president d’Asaja, Pere Roqué, va dir que la fauna salvatge i els gossos assilvestrats suposen “un greu problema”. L’alcaldessa, Sandra Marco, va assegurar que després de conèixer el que havia passat es va posar en contacte amb els Agents Rurals i amb la conselleria d’Acció Climàtica per explicar-los-ho i per demanar un permís especial per capturar els gossos. Va destacar que “mentre això no arriba, he activat la brigada i els caçadors del municipi per vigilar la zona” i va apuntar que dissabte ja es van instal·lar trampes.

Fonts dels Agents Rurals, per la seua part, van apuntar que van parlar amb els propietaris de la granja afectada i els van informar sobre com procedir perquè el consistori pugui capturar els gossos. També van afirmar que tenen coneixement que en els últims anys s’han atorgat autoritzacions per a captures de gossos a la zona.

Ana Aragonés, amb alguns dels vedells morts pels atacs dels gossos.

Ana Aragonés, amb alguns dels vedells morts pels atacs dels gossos.AMADO FORROLLA

tracking