SEGRE

SUCCESSOS ROBATORIS

Onada de robatoris de les tapes d'hidrants als carrers de les Borges Blanques

Una dotzena de casos, que són denunciats

Una de les tapes provisionals en un dels carrers de les Borges.

Una de les tapes provisionals en un dels carrers de les Borges.ALBERT GONZÁLEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els últims dos mesos s’han registrat una dotzena de robatoris de les tapes dels hidrants dels carrers de les Borges Blanques que els bombers utilitzen per connectar les mànegues en cas d’incendi. El robatori d’aquestes tapes està obligant a reposar-les exprés per evitar qualsevol tipus d’accident dels vianants a la via. El tècnic d’Urbanisme de l’ajuntament de les Borges, Albert Quintillà, va assenyalar la problemàtica de trobar aquest tipus d’accessoris i la dificultat de trobar nous subministraments, la qual cosa fa necessària la utilització de tapes temporals a l’espera d’aconseguir-ne d’homologades, que disposen de sistemes de tancament de seguretat. “Garantim que cap vianant hi tingui alguna caiguda”, i va afegir que el servei d’aigua funciona correctament malgrat la desaparició de les cobertes.

Fonts municipals van confiar que la informació que pugui arribar de les diferents plantes de reciclatge pugui afavorir la identificació dels lladres. Segons Quintillà, tots els robatoris han estat la majoria denunciats als Mossos d’Esquadra pels mateixos tècnics de la firma Sorea, l’empresa que gestiona el servei de subministrament d’aigua a la capital de les Garrigues, que és també l’encarregat de les reposicions.

Fonts pròximes van assegurar que aquest tipus de robatoris són excepcionals, al no registrar-se’n actualment en altres capitals de comarca de Ponent. Es dona la circumstància que moltes de les cobertes desaparegudes estan ubicades en carrers apartats del centre, com Vila de Toluges i del Pi, que encara disposa d’una tapa provisional.

tracking