SEGRE

PATRIMONI RESTAURACIÓ

Un poble de Solsona reivindica el restaurant més antic de Catalunya, obert des de fa 5 segles

Està obert des de fa gairebé 5 segles

L’interior del restaurant del santuari de Pinós.

L’interior del restaurant del santuari de Pinós.H.P.

Creat:

Actualitzat:

El santuari de Pinós reivindica el restaurant més antic de Catalunya. Està en actiu des del segle XVI, segons van explicar els responsables de dirigir-lo actualment. El que va començar com un hostal per allotjar persones de pas i pelegrins avui només funciona com a restaurant, i les antigues habitacions són ara petits menjadors.

Mònica Segués, titular de l’establiment, assegura que, segons la història documentada, el restaurant porta obert ininterrompudament des del 1524, “una cosa que el fa molt especial, ja que també coincideix amb el fet d’estar ubicat al centre de Catalunya, segons la llosa de pedra en la qual hi ha gravada una Rosa dels Vents al costat del santuari”. En una part del llindar de la porta d’entrada hi ha una inscripció que avalaria que al santuari s’oferia menjar des dels seus inicis.

El text diu: “Veritat és que Ostal sense diners no donen res.” Segués va explicar que fa 20 anys que dirigeix aquest restaurant, que ha anat passant de família en família des que el va adquirir el 1957 Joan Torra d’Ardèvol. Actualment, és propietat del seu fill Miquel Torra.

tracking